TILTALT: Den verdenskjente rapperen Rakim Mayers (30) – bedre kjent som A$AP Rocky Foto: ANGELA WEISS / AFP

A$AP Rocky forklarer seg i retten: – Jeg kastet ham i bakken

STOCKHOLMS TINGRETT (VG) Under rettssakens andre dag forklarer den verdenskjente stjernen seg for første gang i retten. Han hevder fortsatt at slåsskampen var selvforsvar.

Torsdag er den andre dagen i rettsaken mot den verdenskjente rapperen Rakim Mayers (30) – bedre kjent som A$AP Rocky.

Det er nå første gang han forklarer sin side av saken i retten. Dermed åpner han med å fortelle om hvordan slagsmålet skal ha startet den siste kvelden i juni, utenfor Max Burger i Stockholm.

Ifølge han selv skal det hele ha begynt med at fornærmede slo livvakten hans med noen øretelefoner. Han anklager den fornærmede 19-åringen for å ha vært påvirket av narkotika.

– På dette tidspunktet ville vi ikke provosere dem, men roe ned situasjonen og komme oss vekk, sier A$AP Rocky i retten.

les også

A$AP Rocky-fan pågrepet for trusler

Flere ganger forteller rapperen om hvordan han skal ha prøvd å roe situasjonen. Siden han er kjendis ville han ikke tiltrekke seg for mye oppmerksomhet, og skal heller ha forsøkt å forlate stedet. Slik gikk det ikke.

– Guttene gikk til angrep på sikkerhetsvakten min. Det var da jeg grep inn. Jeg kastet han i bakken, sier Rakim Mayers i retten.

Ifølge rapperen ville han og følget hans bare komme seg i sikkerhet. Han forteller videre at de ikke visste hvor de befant seg, bare at de ikke var nære hotellet de bodde på. Da de kom tilbake til hotellet, skal han ha vurdert å anmelde saken, men bestemt seg for å la være.

les også

Svensk aktor vil ha forlenget varetekt for A$AP Rocky

Videre i rettssaken spør aktor artisten om hvorfor han tror 19-åringen var påvirket av narkotika under hendelsen.

– Jeg antok det, fordi han henvendte seg til fremmede og stilte spørsmål som vi ikke kunne svare på. Da han kontaktet livvakten min, viste han ingen frykt i det hele tatt. Det så også ut på øynene som om han hadde tatt narkotika, sier artisten.

Den 30 år gamle rapperen forklarer seg rolig i salen, mens fornærmede følger nøye med på artisten. Under rettssakens første dag fortalte fornærmede at han skal ha blitt slått med en flaske. Torsdag forklarer derimot A$AP Rocky at han ikke slo noen med en flaske, men at han plukket den opp fordi han var redd fornærmede skulle få tak i den.

På spørsmål fra aktor om hvorfor han ikke kontaktet politiet, svarer artisten:

– Jeg er ikke fra Sverige, så vi visste ikke nummeret til politiet.

A$AP Rocky sier han var redd under hele hendelsen, og legger til:

– For ti måneder siden ble jeg knivstukket i ansiktet av to tilfeldige menn. Jeg har blitt ranet to ganger med pistol. Da jeg var i Auckland, ble jeg angrepet av noen menn i en heis. Da politiet kom, knivstakk de politiet. Jeg vet ikke hva jeg kan forvente når jeg går forbi fremmede. Det er derfor jeg har sikkerhetsvakter.

Her fortsetter aktor med å spørre hva rapperen tenkte da han så fornærmede ligge på bakken, hvor tiltalte A$AP Rocky svarer:

– Jeg håpet på at han ville roe seg ned eller at politiet skulle dukke opp.

– Hva skjedde da han lå på bakken? fortsetter aktor.

Til det forklarer rapperen at han skal ha sparket fornærmede og holdt han nede, og at han først reiste seg da vennene hans kom bort.

Mens A$AP Rocky forklarer ser fornærmede rett ned på fingrene sine. Han ser ikke på verdensstjernen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder