PROFILER: Niklas Baarli, Samantha Skogrand og Ken Wasenius-Nilsen slik de ble presentert på Radio 1 sine nettsider i april 2018. Foto: CHRISTOPHER R. HELBERG/ RADIO 1

Niklas Baarli og Ken Wasenius-Nilsen gir seg i Radio 1

Rundt et år etter at de startet, gir radioprofilene seg i Radio 1. Kanalen legger også ned morgenshowet.

Både Baarli og Wasenius-Nilsen kom fra NRK før de gikk til morgenprogrammet på Radio 1.

– Niklas Baarli, sammen med sine kollegaer i «Morgen på Radio 1», har laget radio som vi har vært stolte av og vi skulle gjerne sett at det ble den suksessen det fortjente. Vi har nå kommet til det punktet at vi ser oss nødt til å gjøre noen endringer. Programlederne Niklas Baarli og Ken Wasenius-Nilsen har valgt å søke nye utfordringer og vi ønsker dem begge lykke til med nye prosjekter, skriver direktør for innhold og programmering i Bauer Media, Kristoffer Vangen, i en e-post til VG.

les også

Radioprofil på Instagram: - Han sa ja!

– Hva betyr det for dere å miste disse profilene?

– Det synes vi er trist, naturlig nok. Dette er ekstremt gode programledere – blant Norges aller beste synes vi, svarer Vangen.

VG har vært i kontakt med Baarli som sier det er god stemning, men at han ikke ønsker å kommentere saken.

Wasenius-Nilsen sier også det ikke er noe dramatikk.

– En ny radiosatsing viste seg å ikke være økonomisk levedyktig i dagens marked. Vi prøvde vårt beste, men det gikk ikke, sier han, uten å ville kommentere ytterligere.

SLUTT: Niklas Baarli til venstre, her sammen med Lars Berrum og Samantha Skogrand, som startet som programledere i «Morgen på Radio 1» i januar 2018. Foto: Trond Solberg / VG

– Det har dessverre vist seg å være vanskelig å trenge igjennom i et veldig konkurranseutsatt radiomarked, skriver Vangen innledningsvis i e-posten om statusen for Radio 1.

Slutt for morgenprogrammet

Med programlederfrafallet er det også slutt for programmet Rubicon har produsert for Bauer Media.

– «Morgen på Radio 1» hadde sin siste sending før påske, skiver innholdsdirektøren og legger til at Radio 1 består som et tilbud for «dem som elsker musikk» og at de «helt sikkert» kommer til å samarbeide med Rubicon igjen i fremtiden.

les også

Samantha Skogrand om fødselen: - Jeg gråt og klarte ikke å puste samtidig

Bauer Media har ni radiokanaler, blant disse Radio Norge og Radio 1. Dagens Næringsliv skrev i januar at staben som jobber med Radio 1 var redusert med mellom seks og åtte personer. I slutten av mars sa konsernsjef Lasse Kokvik til avisen av ni ansatte i Bauer Media hadde tatt sluttpakke og at tre hadde fått nye arbeidsoppgaver.

Baarli, som for tiden er å se i «71 grader nord kjendis», hadde jobbet åtte år i NRK da han gikk til Radio 1 i begynnelsen av 2018. I april meldte Wasenius-Nilsen overgang til samme kanal og program, etter at Berrum ga seg på grunn av søvnmangel. Wasenius-Nilsen hadde da vært 13 år i NRK, hovedsakelig på P3, P13 og P2.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder