I COLORADO SPRINGS: Donald Trump snakket til velgerne natt til fredag norsk tid. Foto: JIM WATSON / AFP

Donald Trump langet ut mot Oscar til «Parasite»

– Vi har handelsproblemer med Sør-Korea, og på toppen av det hele gir de dem årets beste film, sa USAs president fra scenen natt til fredag.

Under sitt valgkamparrangement i Colorado Springs, langet Trump ut mot Oscar-akademiets beslutning om å kåre sørkoreanske «Parasite» til beste film.

– Så dere Oscar i år? Vinneren er en film fra Sør-Korea. Hva i alle dager var det? Vi har handelsproblemer med Sør-Korea, og på toppen av det hele gir de dem årets beste film. Var den bra? Jeg vet ikke. Kan vi få «Tatt av vinden tilbake», vær så snill? «Sunset Boulevard», så mange gode filmer, sa Trump fra scenen – til stor jubel fra tilhørerne.

– Og vinneren er: En film fra Sør-Korea! Jeg trodde det var beste fremmedspråklige film! fortsatte presidenten.

«Parasite» skapte Oscar-historie tidligere i februar, da den ble første fremmedspråklige film til å vinne den gjeve kategorien årets beste film.

Det tok ikke lang tid før Trump fikk svar fra filmens amerikanske distributør. Selskapet Neon skriver på Twitter at Trumps reaksjon er forståelig.

– han kan ikke lese.

Donald Trump kom også med et stikk til skuespiller Brad Pitt, som nevnte John Boltons manglende taletid i riksrettssaken da han mottok Oscar for beste birolle i «Once Upon A Time In Hollywood».

– Jeg har aldri vært noen stor fan av ham. Han gikk opp på scenen, og kom med en liten «jeg er en smart fyr»-uttalelse, sa Trump.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder