FIKK BESØK AV MESTERKOKKEN: Ekteparet Syed Zulifqar Haider og Neelam Anjum er med i den nye TV-serien «Hellstrøm rydder opp hjemme» Foto: Øystein David Johansen
FIKK BESØK AV MESTERKOKKEN: Ekteparet Syed Zulifqar Haider og Neelam Anjum er med i den nye TV-serien «Hellstrøm rydder opp hjemme» Foto: Øystein David Johansen

Fikk Hellstrøm på besøk: - Kjærligheten blomstrer

- Fungerer som samlivsterapeut, misjonær og kokk i ny serie

RAMPELYS

(VG Nett) Den hissige kjendiskokken Eyvind Hellstrøm (61) ryddet ikke bare opp på kjøkkenet, men også i kjærlighetslivet til ekteparet Haider på Jessheim.

Publisert: Oppdatert: 01.09.11 14:57

- Nå som han har vært her vil kjærligheten blomstre! Hellstrøm har gitt oss mange gode råd, sier Syed Zulifqar Haider (33) til VG Nett, etter møtet med Hellstrøm.

Han og kona er et av parene i Hellstrøms nye TV3-konsept «Hellstrøm rydder opp hjemme», som har premiere i kveld.

VGTV: Klipp fra serien: Se hva Hellstrøm fant i guttekollektivet i Oslo

VG Nett besøker han og kona i huset på Jessheim som i fire dager har blitt invadert av mesterkokk Eyvind Hellstrøm.

- Hellstrøm har vært som en farsfigur for meg mens han har vært her. Han har gitt mange gode råd. Nå har vi meldt oss inn på treningssenter også. Han har virkelig hatt en positiv innflytelse, sier en fornøyd Haider til VG Nett.

Les også: Hellstrøm rydder opp - på kjøkkenet ditt

Hjemme hos folk

I hans nye serie reiser Hellstrøm hjem til forskjellige husstander for å inspirere på kjøkkenet.

Men Hellstrøm svarer bekreftende på at han også opererer som samlivsterapeut hjemme hos folk.

- Ja, jeg fungerer som det også. Det er nemlig ikke spesielt hyggelig for samlivet hvis man ikke spiser sammen, sier Hellstrøm og forklarer:

- Kjøkkenet er det viktigste rommet. Soverommet er viktig nok det, men hvis det ikke funker på kjøkkenet, så funker det ingen andre steder heller!

- Så Hellstrøm rydder opp i romantikken hos folk også?

- Ja, det sprer seg, bra mat gir gode impulser i alle retninger.

- Paret jeg besøker her har to barn og en tredje på vei. Maten burde vært et høydepunkt, men blir bare til frustrasjon og skaper samlivsproblemer. Dårlig mat skaper samlivsproblemer, det er min erfaring, sier mesterkokken som beskriver det han gjør i sin nye serie som «hjemmemisjonering».

Ekteparet Syed Haider og Neelam Anjum er begge leger, og gir hver dag pasientene sine råd om å spise sunt og riktig. Selv har de gjort det motsatte - før Hellstrøm dukket opp.

- Vi visste ikke noe om grønnsaker og visste ikke hva som vokser under jorda og hva som vokser på trær, sier Nelaam.

De to ble tatt med til et et ordentlig gartneri og da gikk det mange lys opp for paret.

- Vi trodde vi fant en løk, men så var det et babygresskar, sier en lattermild Haider som bedyrer at nå skal de to starte et nytt og bedre liv.

Hovedproblemet for paret er at matlaging blir et ork. Etter lange dager på legekontoret har de rett og slett ikke overskudd til å lage skikkelig mat fra bunnen av hjemme på kjøkkenet. De spiser i stedet ute, og bruker mellom 25 og 30 000 på restaurantbesøk i måneden:

- Hvis vi ikke er fornøyd med maten på restauranten vi besøker, hender det at vi går over gata og prøver en ny. Vi burde vel kanskje meldt oss på Luksusfellen i stedet, fleiper Neelam, og konkluderer:

- Å besøke gården ble virkelig en tankevekker for oss. Vi kan ikke leve av posesupper og ferdiglagde middager lenger.

- Hellstrøm har vært kjent for å være en hissigpropp innimellom, har dere fått kjeft?

- Vi fikk høre fikk høre det da han gikk gjennom skapene våre og plukket ut alt av søtsaker, potetgull og brus. Men det har vært veldig hyggelig altså, han har funnet våre svakheter og inspirerer oss, sier Neelam.