Politiker går av etter Cohen-stunt

Jason Spencer fikk massiv kritikk etter å ha gått på limpinnen og bokstavlig talt blitt tatt med buksa nede hos komiker Sacha Baron Cohen. Nå går han av.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

VG skrev i går om Georgia-politikeren Jason Spencer, som er gjest i TV-serien «Who is America».

Den er laget av britiske Sacha Baron Cohen, kjent for sine mange stunts under falsk identitet, som kazakhstanske Borat, østerrikske Brüno, og nå som den israelske sikkerhets- og terroreksperten Offiser Erran Morrad.

Morrad er en av rollefigurene som dukker opp i Cohens nye serie.

Spencer er med i et segment i serien for å vise hvordan man kan skremme vekk IS-terrorister, og hvordan beskytte seg mot dem. Han blir lært til å rope «N-ordet», og Spencer roper dermed høyt «nigger» flere ganger, før han får vite at N-ordet skal være «noonie».

Les også: Showtime avviser Palin-anklager om løgn

HAR LURT FLERE: Profilerte politikere som Bernie Sanders, Sarah Palin og Dick Cheney har også gått på limpinnen hos Sacha Baron Cohen i hans nye serie. Foto: Dan Steinberg / TT NYHETSBYRÅN

Han viser også hvordan man kan avsløre om noen som bærer burka er terrorister ved å late som man er japansk turist og filme dem under burkaen med selfiestick. Han blotter også rumpa i den hensikt å jage IS-terrorister som er livredde for å bli homofile, noe den falske offiser Morrad lærer ham.

Flere politikere i hjemstaten hans Georgia, deriblant guvernør Nathan Deal, har kalt Spencers opptreden forkastelig. Spencer er folkevalgt i Georgia, og hadde etter planen fem måneder igjen av perioden. Tidligere har han meldt at han akter å sitte ut perioden, men nå har han annonsert sin avskjed. I følge CBS har han sendt David Ralston, speaker for Georgia, en e-post:

– Jeg trekker meg fra mine verv 31. Juli.

Spencer har tidligere fått en del negativ oppmerksomhet etter å ha truet en svart advokat som kjempet mot monumenter som hedrer sørstatsgeneraler. Han har også jobbet for forbud mot burka i offentligheten. Spencer sier han trodde han fikk opplæring i selvforsvar av en israelsk antiterror-ekspert da han lot seg lure av Cohen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder