UTE AV KONKURRANSEN: Emma Noor (16) fikk ikke fortsette i «Idol». Foto: TV 2

Emma Noor (16) ute av «Idol»: – Kjempestolt

Ti «Idol»-finalister kjempet videre i konkurransen fredag. Det var 16 år gamle Emma Noor som fikk færrest stemmer.

Forrige fredag var det 20 år gamle Daniel Kalelic som måtte forlate «Idol» etter å ha fått færrest stemmer av seerne. Denne fredagen var det klart for den andre direktesendingen, og VGs anmelder Marius Asp vurderte alle kvelds ti bidrag.

Se terningkastene nederst i saken.

les også

Chris Holsten røk ut av «Stjernekamp»: – Holder følelsene inne akkurat nå

Mål om topp ti

Emma Noor og Kamilla Wigestrand havnet igjen blant de tre med færrest stemmer, sammen med Philip Rustad. Det var førstnevnte som måtte forlate konkurransen. Hun sa til programleder Katarina Flatland at målet hennes med konkurransen var å komme til topp ti - det målet nådde hun akkurat.

Noor tok det hele med fatning, og fortalte til VG etterpå at hun er veldig fornøyd med innsatsen.

– Det er selvfølgelig kjipt, men man kan ikke tenke på det. Jeg er kjempestolt over å ha kommet så langt, sier 16-åringen.

les også

Astrid Smeplass gråt av netthets

Hun forteller at hun vil fortsette med musikken, og at «Idol» bare er ett steg på veien.

– Nå er min reise her slutt, men dette er bare ett kapittel i livet mitt, og det kommer flere muligheter, sier hun og legger til:

– Jeg unner de andre veldig å gå videre, jeg har blitt så glad i dem.

Gunnar Greve var tilbake i dommerpanelet etter at Ina Wroldsen vikarierte for ham forrige uke. Tshawe Baqwa og Silje Borgan Larsen satt også klare bak dommerbordet.

For én av deltagerne dukket det opp en uforutsett utfordring denne uken. Kristian Raanes (22) måtte til tannlegen på grunn av ubehag, noe som endte med at han måtte trekke en tann. Det hindret ham imidlertid ikke fra å gå videre i konkurransen

ELSKET AV TSHAWE: Dommeren uttalte at han elsket Zino Mohammad etter opptredenen.

les også

Idol-dommeren: – Silje på 15 hadde vært stolt

Pluss content

Reddet ikke Emma Noor

De ti gjenværende deltagerne er alle mellom 16 og 23 år. Det er gjort flere nye grep under årets «Idol», og de direktesendte semifinalene er kuttet ut.

Nytt av året er også at dommerne ikke lenger har noen makt, annet enn at de kan redde en utstemt deltager. Dette har de bare mulighet til å gjøre én gang i løpet av konkurransen, og makten ble ikke brukt forrige fredag. Heller ikke denne fredagen valgte de å redde en deltager.

«Idol» har blitt kritisert etter at vinneren i 2014, Ingvar Olsen, gikk ut i VG og mente seieren var nærmest som en straff å regne. Kommentator i iTromsø, kaller konkurransen en «floppmaskin fra helvete».

Kveldens tema var «dette er meg».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder