STOLT: Lille Charlotte så spent ut på den store dagen. Foto: Hertuginnen av Cambridge via AP

Prinsesse Charlotte (2) er blitt barnehagejente

Det britiske kongehuset viser frem prinsesse Charlotte, som mandag hadde sin aller første dag i barnehagen i London.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det er toåringens mamma, hertuginne Kate (34), som har tatt bildene. Den lille jenta smiler fornøyd inn i kamera.

«Hertugen og hertuginnen av Cambridge er glade for å kunne dele to bilder av prinsesse Charlotte», lyder det i en pressemelding fra Kensington Palace.

Bildene ble tatt hjemme like før ferden gikk til Willcocks Nursery School. Den 75 år gamle barnehagen ligger nær Kensington Palace.

Lest denne? Lille Charlotte verdt en formue

Prinsesse Charlotte Elizabeth Diana, som er hennes fulle navn, var iført mørkerød kåpe med matchende sko. Håret var pyntet med sløyfe i samme farge. På ryggen bar hun en barnehagesekk i yndlingsfargen - lyserosa.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

JULEKORT: Dette bildet var prinseparets offisielle julebilde i fjor. Foto: HANDOUT / X80001

Ofte når kongehuset presenterer offisielle bilder av barna, er det nettopp hertuginnen som har stått bak kamera. Det var også mamma Kate som foreviget prins George (4) da han hadde sin første barnehagedag for to år siden.

Prins George går i barnehagen til Westacre Montessori School, som ligger like ved der lillesøsteren nå skal tilbringe dagene. De to er henholdsvis nummer tre og fire i arverekken til den britiske tronen.

Familien utvides til å telle fem når prins William (34) og hertuginne Kate får sitt tredje barn i april. Før den tid skal William og Kate avlegge et offisielt besøk til Norge, nærmere bestemt 1. og 2. februar.

Britene er for øvrig ikke de eneste som viser frem unge prinsebarn. Mandag fylte de danske tvillingene prins Vincent og prinsesse Josephine (barna til kronprins Frederik (49) og kronprinsesse Mary (45)) syv år - og kongehuset la ut dette bildet på Instagram:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder