BYR PÅ FØLELSER: Kristine og Johanne Thybo Hansen viser nye sider av seg selv i sin nye TV-serie.

BYR PÅ FØLELSER: Kristine og Johanne Thybo Hansen viser nye sider av seg selv i sin nye TV-serie. Foto: Terje Bringedal VG

Jegertvillingene med ny TV-serie: – Vi er ikke så tøffe og barske som folk tror

Johanne og Kristine Thybo Hansen (26) er i gang med en følelsesladet rundtur i Norges jaktmarker, hvor det norske folk får by på sine naturperler og historier.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det er ikke bare Ylvis som gjør TV-comeback til våren, også Jegertvillingene byr på seg selv i en ny serie. Fra tidligere er seerne godt kjent med jaktområdene i Nordreisa. De fikk også bli med tvillingene til USA på alligator og antilope-jakt i 2015. Tidligere år gikk tvillingene ut på sosiale medier og etterlyste invitasjoner fra det norske folk.

– Det blir noe helt annet å bli invitert hjem til folk. Vi er rundt i hele Norge hvor folk viser oss sine jaktinteresser, forteller de til VG.

Jegertvillingene: – Vi respekterer at folk har andre meninger

– Blir mye tårer

Nå er altså Kristine og Johanne i gang med å reise rundt i Norge på ulike natur- og jaktopplevelser, og de forteller under vårlanseringen til Discovery at opplevelsene har satt dype spor. Ekstra spesielt var det å besøke Svalbard.

– Det var en veldig mektig opplevelse. Vi har bestandig drømt om å dra til Svalbard og se isbjørn, forteller Kristine.

Til tross for at det ikke ble noe møte med den hvite kjempen, gir tanken på både blikkstille vann og voldsomme naturkrefter i havet tvillingene klump i halsen.

– Vi er fulle av følelser, og det blir mye tårer. Vi er ikke så tøffe og barske som folk tror, forteller 26-åringene.

2012: VG ble med tvillingene til Nordreisa

Møtte jegertvillinger

Johanne og Kristine er sparsomme på detaljene rundt serien, da de fortsatt er i full gang med innspillingen. De kan likevel avsløre at blant de som inviterte jentene hjem til seg, var et annet jegertvillingpar.

For å finne ut av hvem som fortjener tittelen, har de konkurrert med sine verter i jakt, fiske og kunnskap. Jentene er imidlertid klar i sin tale.

– Det er bare plass til ett par jegertvillinger, fastslår de, uten å røpe utfallet av konkurransen.

Håper å inspirere seerne

På TV er tvillingene kjent for å være munnrappe, kjederøykende hardhauser, noe som de har høstet både hyllest og hets for. På spørsmål om de kanskje får endret oppfatningen til de som lar seg provosere av deres adferd, svarer de:

– Både óg. Jeg tror at de som ikke liker oss, ikke liker oss uansett.

– De misliker jo oss først og fremst fordi vi driver med jakt.

De håper at de kanskje treffer en større målgruppe med sitt nye program, da det i større grad handler om det norske folk og naturen.

– Vi håper vi kan inspirere til å utforske norsk natur. Vi har blitt invitert til små perler som folk kanskje ikke kjenner til fra før, forteller Kristine.

Jentene har vært mye på farten i innspillingstiden, og da har det blitt mindre kjærestetid forteller de.

– Jeg savner kjæresten min hele tiden. Det har vært ekstra tungt, forteller Johanne.

Sjekk ut Morten Hegseths intervju med Jegertvillingene før Gullruten i 2015:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder