KJENNER DU OSS EGENTLIG? Spør Vendela Kirsebom Thommessen i et debattinnlegg til Arnt Folgerø i Aftenposten i dag. Foto: Nils Bjåland

Vendela føler seg krenket og sjikanert

Modellen refser journalist i debattinnlegg

(VG Nett) Vendela Kirsebom Thommessen har magesmerter og søvnproblemer etter NTB-journalist Arnt Folgerøs utspill mot ektemannen Olaf.

Alexander Nyhagen
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Det skriver modellen i et debattinnlegg i Aftenposten i dag.

Les innlegget her!(VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne sider)

Vendelas utspill etterfølger Arnt Folgerøs debattinnlegg i Aftenposten 20. desember i fjor under tittelen «Thommessen er fredet», hvor han gikk til frontalangrep på Venstre-politikeren.

Folgerø ser på rettstvister Thommessen har vært involvert i og kritiserer politiske utspill han har kommet med. Han skriver at mediene ikke har vært kritiske nok til Venstres nestleder:

«Uten Olaf Thommessens «allesvigermødresdrøm»-utseende, uten et innvandringsvennlig image, uten modellvakker frue med UNICEF-engasjement, ville han neppe vært en såpass fredet mann av norsk presse», skrev Folgerø.

- Feigt angrep

Vendela reagerer sterkt på det hun mener er et feigt angrep på hennes familie:

«Jeg vet ikke hvem du er eller hva som driver deg til å føle så sterk avsky for oss. Kjenner du oss egentlig? Hvorfor er du så opptatt av oss, at du bruker din fritid på å krenke og sjikanere oss», skriver hun.

Modellen mener også at mannen er vant til å bli hengt ut i medier, men at Folgerø har gått over til personangrep. Hun forteller også hun selv tar dette svært tungt.

«Olaf tar kanskje ikke dette like tungt - mens jeg har vondt i magen og ligger søvnløs. Jeg er redd for at barna skal lese avisen eller høre om Pappa. Dette i en situasjon der vi nettopp har kommet over det som for oss var en traumatisk sykdomsperiode.»

SISTE ORDET: Arnt Folgerø lar Vendela Kirsebom Thommessen få siste ordet i debatten om hennes ektemann. Foto: Scanpix

Folgerø ønsker ikke å kommentere Vendelas debattinnlegg.
- Jeg ønsker ikke å kommentere dette. Det får stå der og hun skal få siste ordet, sier han til VG Nett.

- Tar det ikke seriøst

Olaf Thommessen har tidligere uttalt seg om saken til Journalisten, hvor han fortalte at han ikke klarte å ta Folgerøs utspill seriøst.

- Det er ikke mulig å ta dette seriøst. Jeg registrerer med interesse den sympatien jeg og Venstre har blitt møtt med. Mange, også folk jeg ikke kjenner, har reagert med stort raseri og forferdelse på mine vegne, sa han til Journalisten.

Sjefredaktør og administrerende direktør Pål Bjerketvedt i NTB sa til Journalisten.no 3. januar at Folgerø ikke lenger kan skrive om Venstre eller Thommessen.

- Dette er vanskelig for oss. Vi skal levere et nøytralt produkt. Selv om ytringsfriheten gjelder for alle, må vi være ekstremt varsomme. Saken har dessuten en praktisk side: Hvis flere engasjerer seg i samfunnsdebatten, blir det ikke mange igjen til å dekke den, sier Bjerketvedt til avisen.

Kunne skrevet det på do

Statsviter Carl-Erik Grimstad reagerte også på Folgerøs innlegg. Han svarte med debattinnlegget «Nidskriftjournalistikken», der han skriver at «NTB-journalisten Arnt Folgerø kunne like gjerne brukt sitt talent til å skrive «Olaf er en dritt» på veggen i et offentlig avtrede».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder