BEDRE TIDER: Bill Cosby og kona Camille i et TV-intervju tidlig i november, kort tid før bølgen av overgrepsanklager skyllet over ham. Foto: AP Foto: ,

Bill Cosby: Kona støtter meg

TV-stjernen beskyldes for seksuelle overgrep av 27 kvinner gjennom et halvt århundre – like lenge som han har vært gift. Nå sier han at kona Camille fortsatt står ved hans side.

  • Thomas Talseth

Artikkelen er over fem år gammel

25. januar i år feiret paret sin 50-årsdag som ektefeller.

Men 2014 har blitt et mareritt for den forhenværende Dr. Huxtable og hans kone, ettersom stadig flere kvinner står frem og hevder seg misbrukt av Cosby. Overgrepssakene strekker seg helt tilbake til sekstitallet.

Så langt foreligger kun ett søksmål. Cosby har gått til motsøksmål.

Cosby har så langt sagt lite annet enn at han ikke vil kommentere insinuasjoner. Men nå skriver The New York Post at de har fått et kort telefonintervju med skuespilleren.

Der spør de blant annet om hvordan kona har det i den pågående mediestormen, hvorpå Cosby ifølge avisen blir «poetisk».

BESKYLDER BILL: Modellen Beverly Johnson kom med sin Cosby-historie for tre dager siden, den siste i rekken av mange. Foto: AP Foto: ,

– Kjærlighet og en kvinnes styrke. La meg si det igjen, kjærlighet og en kvinnes styrke. Og du kan si det omvendt, styrken av kvinnelighet og kjærlighet.

Fra sitt hjem i Massachusetts vil ikke 77-åringen kommentere anklagene direkte. Men han gjør det klart hva han forventer av media.

– Jeg forventer at svarte medier opprettholder sin journalistiske kvalitet, og når du gjør det må du stille med et nøytralt sinn.

The New York Post skriver videre at Cosby fremstår positiv i telefonsamtalen, som likevel blir avsluttet etter de ovennevnte uttalelser.

– De vil ikke at jeg skal snakke med media, sier han, og legger på.

Den foreløpig siste kvinnen som kommer med overgrepsanklager mot Cosby er supermodellen Beverly Johnson, som på midten av åttitallet var på audition for «The Cosby Show».

Hun skrev torsdag denne uken i Vanity Fair at Cosby inviterte henne hjem til seg for prøvelesning, og dopet henne kraftig ned ved å putte et rusmiddel i en kopp espresso han sterkt oppfordret henne til å drikke.

Deretter skal han ha kommet med fysiske tilnærmelser, som hun greide å kjempe imot. Hun forteller at hun den gang valgte å holde tett om episoden.

– Når alt kom til alt, akkurat som de andre kvinnene, følte jeg at jeg hadde for mye å tape ved å prøve å ta Bill Cosby. Jeg hadde en karriere som utvilsomt ville tatt skade av det dersom jeg gikk ut med min historie, skriver Johnson.

Mer om

  1. Bill Cosby

Flere artikler

  1. Kona forsvarer Cosby: - Hvem er offeret?

  2. Bill Cosby: – En fyr er ikke nødt til å svare på insinuasjoner

  3. To nye kvinner med overgrepsanklager mot Cosby

  4. Bill Cosbys advokat nekter å kommentere overgrepsanklager

  5. Cosby-comeback førte til demonstrasjoner

  6. Cosbys datter forsvarer overgrepsanklaget far

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder