Se Angelina (8) smelte dommerne med jazz-melankoli

Fikk «Norske Talenter»-panelet til å måpe

Angelina Jordan Astar kjente ikke et fnugg av nerver før opptredenen foran TV-kameraene.

  • Eirik Landsend Henriksen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Norske Talenter - TV2.no

Åtteåringen, som kommer fra Oslo, er blant deltakerne i fredagens episode av talentkonkurransen «Norske Talenter» på TV 2.

- Jeg var ikke nervøs, fordi jeg hadde ventet så lenge på dette. Jeg var svært spent og ivrig og ville vise at jeg kunne synge. Om jeg ikke har tro på meg selv, kan heller ingen andre ha tro på meg, sier Angelina til VG.

Hun forteller at hun har lært seg å synge ved å lytte til musikk på plater og YouTube.

- Jeg har fått mange cd-er med jazz i gave fra mormor og pappa. På skolen har jeg sangpedagog, og jeg øver hver eneste dag.

Gir dommerne hakeslipp

Angelina fremfører «Gloomy Sunday», gjort kjent av hennes store idol, Billie Holiday, i 1941. Den melankolske låten handler om en trist søndag, der en mann blir forlatt av sin kjære.

Juryen får hakeslipp av fremførelsen - og Angelina får trampeklapp av publikum i salen. Men om det er nok til å komme videre får TV-seerne først vite fredag kveld.

VGTV: Se fremføringen her

Rørt av jazz

- Hun oppdaget Billy Holiday helt av seg selv, og falt for akkurat denne låten. I begynnelsen synes jeg nok det var en litt for «heavy» låt for en femåring å synge, ler mamma Sara Astar.

Angelina begynte å synge da hun var halvannet år, og oppdaget jazz da hun var to.

- Jeg elsker all musikk, men jazz rører og varmer hjertet mitt. Tekstene handler om hverdagen vår, og det er derfor lett å formidle den musikken, sier 8-åringen.

Hun har tidligere opptrådt på flere jazzfestivaler, og på Melafestivalen på Rådhusplassen. Første gang hun opptrådte for et stort publikum, var på den internasjonale AIDS-dagen i Oslo i desember.

Stolt mor

- Dette er en utrolig spesielt, og vi synes det er fantastisk at hun har klart å imponere så mange med stemmen sin. Dét mange nok synes er spesielt er at hun har en så voksen stemme, sier mamma Sara til VG.

Men moren vil ikke ta noe av æren for Angelinas vakre og særegne sangstemme.

- Hun kommer ikke fra noen utpreget musikalsk familie, for hverken jeg eller mannen min driver med musikk. Bestemoren er kunstner og elsker musikk, så det er nok heller der hun har fått inspirasjonen fra, sier hun.

Åtteåringen har allerede satt seg store mål for fremtiden, og sier hun vil dele musikken sin med hele verden.

- Målet mitt er å formidle noe som er vakkert til folk. Jeg vil dele min kjærlighet til musikk med resten av verden. Drømmen min er å bli den yngste som opptrer på Nobelkonserten. Da kan jeg få fram mitt budskap om fred og at alle må hjelpe barn som har det vondt, ikke minst de som lider i Syria. Alle barn må få oppleve å se drømmene sine bli oppfylt, sier Angelina.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder