GLAD I PENGER: Robert Downey Jr. stikker av med tittelen «Hollywoods best betalte» nok en gang. Her fra premieren på «Iron Man 3» i fjor, i London. Foto:Leon Neal,Afp

Robert Downey Jr. tjener fortsatt best

«Iron Man»-skuespilleren er Hollywoods best betalte for
andre året på rad, med en solid inntekt på 75 millioner dollar.

Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Robert Downey Jr. troner fortsatt på toppen av rikinglisten til det amerikanske forretningsmagasinet Forbes, over Hollywoods best betalte skuespillere.

Downey Jr topper listen på grunn av sine roller i storfilmene «The Avengers» og «Iron Man».

Magasinet anslår at Downey Jr. tjente 75 milloner dollar mellom juni 2013 og juni 2014, noe som tilsvarer omtrent 464,7 millioner norske kroner. Det er det samme han tjente tilsvarende periode i fjor.

Forhandlet seg til mer penger

Forbes opplyser om at de setter sammen listen over best betalte skuespillere ved å snakke med advokater, agenter, produsenter og andre Hollywood-insidere, men at de ikke tar hensyn til skatter, avgifter eller «andre kostnader en kjendis har».

Disney, eieren av Marvel Comics, som igjen står bak «The Avengers» og «Iron Man», ønsker å holde på Downey Jr. så lenge som mulig. Det betyr, ifølge Forbes, at de betaler han det han måtte kreve å få i lønn.

Før innspillingen av den kommende filmen «Avengers: Age of Ultron» startet, skal Downey Jr. ha gått hardt ut i lønnsforhandlingene og sikret seg mer penger i forkant av en film enn noen gang tidligere, melder forretningsmagasinet.

Nykommere på topplisten

Bradley Cooper, som det siste året har hatt suksess med den tredje «Hangover»-filmen, samt storfilmen «American Hustle», som ble nominert til hele ti Oscar-priser er en av årets nykommere på inntektstoppen i Hollywood.

Også Chris Hemsworth, kjent for rollen som Thor har inntatt en plass på listen for første gang, mellom stjernene Leonardo DiCaprio og Liam Neeson.

Her er de best betalte skuespillerne i Hollywood:

1. Robert Downey Jr (75 millioner dollar)

2. Dwayne Johnson (52 millioner dollar)

3. Bradley Cooper (46 millioner dollar)

4. Leonardo DiCaprio (39 millioner dollar)

5. Chris Hemsworth (37 millioner dollar)

6. Liam Neeson (36 millioner dollar)

7. Ben Affleck (35 millioner dollar)

8. Christian Bale (35 millioner dollar)

9. Will Smith (32 millioner dollar)

10. Mark Wahlberg (32 millioner dollar)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder