RAKK IKKE FRISTEN: «Game of Thrones»-forfatter George R. R. Martin fortalte lørdag til fansen at boken hans trolig ikke vil bli ferdig før neste sesong begynner å rulle på TV-skjermene. Her er han fotografert av VG under et intervju i fjor. Foto: Ingvill Dybfest Dahl , VG

«Game of Thrones»-forfatter skuffer fansen med ny utsettelse

Når sesong seks av den populære serien ruller over norske TV-skjermer i april, er det trolig før historien blir å lese i bokform.

Linn Johansen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Forfatteren George R. R. Martin tror nemlig ikke at han rekker å bli ferdig med bok nummer seks tidsnok til å få den ut i butikkene før sesong seks blir å se på skjermen.

Det skriver Martin selv i sin blogg lørdag, hvor han skriver at han har skuffet fansen og at han er lei seg.

– «The winds of winter» er ikke ferdig. Tro meg, det ga meg ingen glede å skrive de ordene. Du er skuffet, og du er ikke alene. Mine redigerere og utgivere er skuffet, HBO er skuffet, min agent og utenlandske utgivere og oversettere er skuffet... skriver han til fansen, og legger til:

– Men det er utvilsomt ingen som kan være mer skuffet enn meg.

VGTV: Derfor sliter «Game of Thrones»-forfatteren med å skrive ferdig bøkene

«The winds of winter» er den sjette av totalt syv planlagte bøker i historien som har bergtatt norske TV-seere.

Den opprinnelige planen var at den skulle være ferdig til Halloween, altså i slutten av oktober i fjor. Fristen ble så utsatt til nyttårsaften. Nå skal den være utsatt på ubestemt tid.

Vet ikke når boken blir ferdig

Martin har jobbet tett med TV-produsenten HBO for å få serien til å speile bøkene på best mulig måte.

I blogginnlegget legger han til at boken heller ikke ser ut til å bli ferdig med det første. Hundrevis av sider gjenstår fortsatt, skriver han.

Så du sesong fem? Her er VGs anmeldelse!

I juni sa Martin til VG at han vil ta den tiden han trenger for å fullføre bok nummer seks.

– Jeg pleide å anslå når boken ville bli ferdig, men jeg brant meg på det flere ganger og fikk så mange klager, så nå har jeg sluttet å spå: Den vil være ferdig når den er ferdig, sa forfatteren til VG.

Heller ikke i blogginnlegget kan vi lese noe om når boken kommer til å være ferdig. Det eneste han slår fast, er at det trolig blir etter at sesong seks har hatt premiere.

Les også: Danske Birgitte hylles etter «Game of Thrones»

HBO har tidligere sagt tydelig at TV-serien kan komme til å «spoile» innholdet i bøkene.

HBOs mest populære TV-serie

TV-serien er blitt svært populær i mange land, deriblant Norge.

Etter at 7,1 millioner seere hadde sett sesongfinalen av sesong fire, kunne HBO annonsere at «Game of Thrones» var deres mest populære show – mer populær enn «The Sopranos». Da finalen i den påfølgende sesongen ble sendt satt hele 8,11 millioner amerikanske seere klistret til skjermen.

Serien kan også skilte med to rekorder: Det har vært den mest piratkopierte TV-serien i verden, og i september satt serien verdensrekord da episode to av sesong fem ble sendt nøyaktig samtidig i 173 land.

Sesongfinalen i den påfølgende sesongen satt nok en seerrekord i USA, og utløste et ras av spekulasjoner om hva som vil skje videre i sesong seks.

Det er bare å vente i spenning – i april vil sesong 6 komme på C-More og HBO Nordic!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder