PAR I HJERTER: Blake Shelton og Gwen Stefani møttes under innspillingen av «The Voice», hvor de begge er dommere. Foto: NTB Scanpix

Blake Shelton etter sjokkbruddet: – Gwen reddet livet mitt

Da Blake Shelton og Gwen Stefani gikk gjennom hvert sitt tøffe kjærlighetsbrudd, fant de hverandre i sorgprosessen.

Linn-Christin Marthinussen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Da Blake Shelton og countrystjernen Miranda Lambert i 2015 kunngjorde at de skulle skilles etter fire år som ektepar, vakte nyheten stor oppsikt i både inn- og utland.

Duoen var blant musikkbransjens mektigste stjernepar, og opptrådte hyppig sammen, i tillegg til å vinne flere felles priser.

I et intervju med Billboard åpner Shelton nå opp om bruddet og hvordan mange av tekstene på hans nye album «If I'm Honest», er inspirert av opp- og nedturer han opplevde i forholdet.

– Når man opplever hjertesorg, eller i alle fall når jeg gjør det, så må jeg få ting ut av systemet. Man ønsker at folk skal vise sympati overfor en. Jeg var helt på bånn. Det var som å leve i et helvete, sier Shelton.

GIFT I FIRE ÅR: Miranda Lambert og Blake Shelton har begge vært åpen om den tøffe tiden etter bruddet. Begge har imidlertid funnet lykken på ny. Foto: NTB Scanpic

Fikk følelser for kollega

Etter skilsmissen gikk Miranda Lambert videre til å finne kjærligheten på ny med musikeren Anderson East.

Les også: Miranda Lambert åpen om hjertesorg

Shelton var på sin side opptatt med innspillingen av den niende sesongen av amerikanske «The Voice», hvor hans kollega Gwen Stefani etter hvert ble en god støttespiller.

På dette tidspunktet ble det også kjent at Stefani og ektemannen hadde gått hver til sitt etter 13 års ekteskap.

Selv om duoen innledet et vennskapelig bånd til å begynne med, forklarer Shelton overfor Billboard at han etter hvert fikk sterke følelser for sin kollega og venn.

– Gwen reddet livet mitt. Ingen andre kunne forstå hvordan det var å gå gjennom et så stort og offentlig brudd med en annen musiker. Man kan ikke forestille seg hvor store likheter det var.

– Riktig retning

Da det ble kjent at Shelton og Stefani var i et forhold, forklarte også sistnevnte at hennes nye flamme hadde hjulpet også henne i stor grad etter bruddet med Gavin Rossdale.

Les også: Gwen Stefani forteller om kjærlighetssorgen

– Han er en ganske flott fyr, må jeg si. Det er mange som har hjulpet meg gjennom denne tragedien, sa hun og la til:

– Det er definitivt mennesker som har hjulpet meg i riktig retning. Blake hjalp meg virkelig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder