MISTENKT FOR BEDRAGERI: «Hollywoodfrue» Gunilla Persson stiller seg uforstående til politiets etterforskning. Foto:Thomas Engström,TV 3

Svensk «Hollywoodfrue» politianmeldt for grovt bedrageri

Gunilla Persson (56), kjent fra TV-serien «Svenske Hollywoodfruer», er mistenkt for grovt bedrageri. Saken etterforskes nå av svensk politi.

Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Forsikringskassen, den statlige myndigheten i Sverige med ansvar for store deler av de offentlige trygdesystemene, har anmeldt den svenske realitystjernen for grovt bedrageri.

I løpet av flere år skal TV-stjernen feilaktig ha mottatt flere hundretusener. Ifølge Expressen dreier det seg om et samlet beløp på 332 564 svenske kroner.

Påtalemyndigheten og kriminalinspektør Klas Pettersson ved politiet i Katrineholm har gått gjennom materiale fra Forsikringskassen. De har funnet ut at Gunilla Persson har gitt uriktig informasjon om bosituasjon og arbeid i Sverige til trygdekassen, og dermed fått over 300 000 kroner feilaktig utbetalt.

Kan få fengelsstraff

Utbetalingene skal ha foregått i perioden 2006 til 2013, og pengene hun har fått utbetalt skal ha vært i form av barnetrygd, foreldrepenger og sykepenger, skriver den svenske avisen.

46 410 kroner betegnes som svindel, mens hovedandelen, på 286 154 svenske kroner ansees som grovt bedrageri.

Grovt bedrageri kan gi fengselsstraff i Sverige.

For Gunilla Persson blir kom anmeldelsen som en overraskelse. Ifølge Expressen var hun svært opprørt da de tok kontakt med henne.

– Jeg vet ikke at jeg har gjort noe j... bedrageri. Hadde jeg visst det hadde jeg jo ikke gjort det. Jeg visste ikke engang at jeg gjorde noe feil, sier hun til avisen.

Hun legger til at hun kjenner flere kvinner som har gjort det samme som henne, uten å vite at det var galt.

Føler seg forfulgt

Ifølge Aftonbladet forvarer Gunilla Persson seg på Facebook:

– En skal høre mye før ørene detter av. Det her er kanskje det mest absurde jeg har vært med på. Det kom som et sjokk, og jeg føler meg forfulgt, skriver hun på sin profil.

Politiet bekrefter overfor både Expressen og Aftonbladet at de har innledet etterforskning for å komme til bunns i saken.

Gunilla Persson er kjent for å havne i verbale feider med noen av de andre fruene i den svenske realityserien. I 2013 ville «Hollywoodfruen» trekke seg fra programmet fordi hun følte seg feil fremstilt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder