GLAD FOR LØSNINGEN: Klubbleder Henrikke Helland er glad for at de ansatte berget jobbene sine. Foto: Emil Weatherhead Breistein NTB scanpix

TV 2 med helomvending: Trakk oppsigelser etter stevning

To TV 2-ansatte berget jobbene sine etter å ha varslet at de
ville ta sine oppsigelsessaker til retten.

  • Geir Molnes

Tidligere denne måneden leverte en ansatt ved TV 2s promoavdeling en stevning mot mediehuset for usaklig oppsigelse. Samtidig varslet en annen ansatt at vedkommende ville gjøre det samme, dersom kanalen ikke trakk tilbake sin oppsigelse.

Etter at de ansatte varslet rettslige skritt i saken, har mediehuset gjort en helomvending. Begge er nå innplassert i kanalen, og de slipper dermed å ta sine saker til retten.

Les også: Pål T. Jørgensen raser mot TV 2

Det bekrefter klubbleder Henrikke Helland i TV 2 til VG.

– De er innplassert begge to. Jeg er veldig glad for at det endte slik, sier Helland til VG.

– Viser dette at man må gå til rettslige skritt for å få det man har krav på?

– Jeg vil ikke si noe om det. Men det viser at de hadde en kompetanse som kunne brukes, og at det var plass til dem i TV 2. Det mente ledelsen i utgangspunktet at det ikke var, sier hun.

Les også: – Sender bunker med saker til advokatbehandling

TV 2 står midt i en omfattende nedbemanning, med et uttalt mål om å kutte 177 ansatte. Forrige uke fikk 45 ansatte beskjed om at de ikke har blitt innplassert i organisasjonen.

Mener ledelsen manglet grunnlag

Hun forteller at klubbens vurdering i de to sakene var at TV 2 ikke hadde gjort de grundige vurderingene de skulle gjøre.

– Dermed mente vi at det var grunnlag for å bestride oppsigelsene, sier klubblederen.

Les også: Programlederen slutter - ble nektet sluttpakke i TV 2

Det var Dagens Næringsliv som omtalte stevningen og den varslede stevningen tidligere i januar.

Mener det kan være lurt å gå til retten

Det er advokat Knut Skaslien i Norsk Journalistlag som har behandlet de to sakene.

– Vi er glad for at disse to er innplassert. Dette er ansatte med svært lang ansiennitet. Vi har hele veien ment at det ikke er grunnlag for oppsigelsene som kom i høst, sier Skaslien til VG.

Samtidig forteller advokaten at han ikke har fått en formell beskjed fra TV 2 ennå, men at han regner med at beskjeden vil komme snart.

Derfor gir TV 2 sluttpakker: Må kutte enorme summer

– Inntil videre må jeg forholde meg til at jeg ikke har fått beskjed om at oppsigelsene er trukket fra TV 2, sier Skaslien.

– Dette viser at dersom man har en sak med gode muligheter til å vinne i domstolen, så gir det mening ikke å akseptere en oppsigelse, sier advokaten.

Han opplyser at de to ansatte mottok sine oppsigelser i september og oktober, og at de har stått i sine stillinger siden det.

TV 2: – Oppsigelsene ble gitt som følge av flytting

TV 2s organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C.J. Willand ønsket ikke opprinnelig å kommentere saken, men skriver dette i en sms til VG etter at artikkelen ble publisert:

– Vi snakker ikke her om en helomvending, slik VG skriver. Disse oppsigelsene ble gitt som følge av flytting av en avdeling i 2016, og er ikke en konsekvens av den nedbemanningen som nå pågår i TV 2, skriver Willand til VG.

– Vi kan selvsagt ikke kommentere enkelttilfeller, men kan bekrefte at et eventuelt varsel om søksmål ikke danner grunnlag for beslutninger som tas i slike prosesser, skriver Willand.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder