Jubelår for Halvdan

Plate og turné ga 3,3 millioner

Han har ti tusen tommeltotter - men millioner av kroner.

Ståle Winterkjær
ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

Visesangeren fikk 822000 kroner i lønn som styreformann. I tillegg ble det avsatt utbytte på en million og utbetalt et ekstraordinært utbytte på 1,5 millioner kroner i fjor til ham og de to døtrene, Linda og Marie, som eier selskapet.

Suksessrik

Nordaførr AS omsatte for hele 7,9 millioner kroner. Det var nesten seks millioner høyere enn i 2001.

Mye av suksessen skyldes en svært godt besøkt norgesturné, bare på Scene West i Oslo ble forestillingen «Tvil, håp og kjærlighet» sett av 8500 mennesker. Han fikk sannsynligvis også inntekter fra sin plate med samme navn, som kom senhøsten 2001.

Halvdan Sivertsen har gjort det særdeles godt de siste årene. Siden 1997 har han tatt ut hele 17 millioner kroner i lønn og utbytte.

Investerer i eiendom

Pengene er blant annet blitt investert i hus i Spania, leilighet i Oslo, hytte på Kjerringøy, en tredjepart i et gammelt handelssted på Røssnes, villa og ny lekker leilighet i Bodø.

Ifølge Norlands Framtid har han leid ut eneboligen sin i Rønvika til en NATO-offiser for nærmere 30000 kroner i måneden. Sivertsen er en av flere som har utnyttet opprettelsen av Combined Air Operation Center (CAOC), som har ført til høy etterspørsel etter utleieboliger.

Han bor nå i en luksuriøs leilighet i Sjøgata med en prislapp på vel tre millioner kroner. I tillegg leier han et kontor i næringsdelen av samme bygg, ifølge Avisa Nordland.

- Ustabil bransje

Halvdan Sivertsen er for øyeblikket på ferie på Røssnes og har ikke besvart VGs henvendelser. Han er heller ikke så glad i å snakke om millionene han tjener.

- Det er så enkelt at kommer det tilstrekkelig mange tilskuere på en konsert, så blir det overskudd. Det er ikke noe annet jeg har gjort. Jeg betaler mye skatt. I en så ustabil bransje er jeg glad for å ha et pensjonsfond stående. Det har ikke alltid vært sånn. Jeg har i perioder pantsatt både bil og hus for å dekke turnéunderskudd. Jeg trodde jeg var en 70-tallsartist. Men det er de siste ti-tolv årene som har vært fantastiske for meg, uttalte Sivertsen til Dagbladet i fjor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder