TV-KLAR: Andreas Nørstrud var med i «Farmen» i 2012. Nå skal han bli fulgt av TV-kameraer på en gård - igjen. Foto: Mattis Sandblad

Omstridte «Farmen»-Andreas gjør comeback på TV: – Så lenge jeg har Gud, er jeg ikke redd for noe

Han er den kanskje aller mest kontroversielle «Farmen»-deltageren gjennom tidene. Nå er Andreas Nørstrud tilbake på skjermen - i «Farmens» sidekonkurranse, «Torpet».

 • Bjørn Ekker
 • Mattis Sandblad (foto)

Artikkelen er over ett år gammel

«Farmen» er tilbake på norske TV-skjermer, og søndag ble det klart at Vidar Johansen (46) er den første som må forlate konkurransen, som denne gang foregår ved Finnskogen i Grue kommune. Men det er en liten tvist: Vidar er nemlig ikke helt ferdig ennå.

Nytt av året er sidekonkurransen «Torpet», som foregår på en helt annen gård - og der tre tidligere «Farmen»-deltagere befinner seg. De tre er Andreas Nørstrud (Farmen 2012), Lasse Bergseter (Farmen 2016) og Camilla Cox (Farmen 2017).

Alle som ryker ut av «Farmen», havner på «Torpet». Også Vidar Johansen.

LES OGSÅ: Her er årets «Farmen»-deltagere

TILBAKE I RAMPELYSET: De tidligere «Farmen»-deltagerne Andreas Nørstrud, Camilla Cox og Lasse Bergseter deltar i «Farmens» sidekonkurranse, «Torpet». Én fra «Torpet» vil etter hvert komme inn på hovedgården. Foto: Mattis Sandblad

– Frykter ingenting

– Jeg var veldig i tvil om jeg skulle være med på dette, for jeg er i en helt annen livssituasjon nå enn da jeg var med sist. Forrige gang var jeg singel, og så på det å være med i «Farmen» som en fin måte å kunne promotere meg selv og kanskje få en kone. Det gjorde jeg jo og. Det endte veldig, veldig bra. Så lenge jeg har min Gud og setter min lit til ham, er jeg ikke redd for noe, sier Andreas Nørstrud til VG.

VG+: «Farmen»-deltagernes private drama

Med sin sterke kristne tro og med sine, for mange, kontroversielle utsagn ble han raskt den største profilen under «Farmen» i 2012. Tidlig uttalte han blant annet at kvinnene på gården burde kle seg mer «sømmelig» og senere, på utsiden, uttalte han også at «Det er viktig å tukte sine barn», noe som vekket sterke reaksjoner blant enkelte.

«Farmen»-Andreas giftet seg på sin egen måte

Har du et tips om «Farmen»? Tips oss her!

Det har likevel aldri stoppet Andreas Nørstrud fra å si akkurat det han mener.

– Jeg frykter ingenting. Samtidig står det i Bibelen at vi vil oppleve forfølgelse og hat for det vi står for. Og det er det jeg ser at skjer. Jeg får vanskeligheter ut fra mine synspunkter. Men samtidig er Gud med meg, og det er det jeg hviler på. Han har gitt sine løfter som gjør at jeg blir tatt vare på. Og som gjør at jeg får det jeg trenger, mener han.

Tok med konas klær

34-åringen bruker få dager på å tirre på seg de to andre på «Torpet». Oppholdet starter med at Andreas har med seg konas klær, som han vil at Camilla Cox skal bruke.

FANT KJÆRLIGHETEN: Andreas Nørstrud giftet seg like etter «Farmen» i 2012 med da 18 år gamle Maren. Paret har fått fem barn sammen. Foto: God kveld Norge, TV 2

Det bekrefter han også selv.

– Ja, det stemmer. Jeg er veldig glad for at kona går sømmelig og verdig kledd. Det er et konkret eksempel på det jeg mener er fine klær og som passer her inne. Jeg har vist klærne til Camilla helt fra start av. Hun konstaterte veldig fort at dette ikke var noe for henne, hun vil ivareta sin egen stil. Og jeg respekterer det.

Men det er flere faktorer som skaper sterke reaksjoner og krangling blant de tre «Torpet»-deltagerne. Andreas vil blant annet at kvinnen, altså Camilla, skal ha ansvaret for det han mener er kvinnens oppgave - nemlig kjøkkenet.

– De to andre reagerer krast på meningene mine, selv om jeg ikke går rundt og formidler dem hele tiden. Vi er mennesker som må leve her sammen, jobbe og ha det greit. Men jeg er veldig i tvil om hvordan det vil bli på sikt. Jeg har prøvd å innføre faste arbeidsoppgaver, men det var ikke stemning for det.

les også

«Farmen»-Andreas (29) gifter seg med 18-åring

Fem barn på fire år

– Jeg er litt redd for at alt begynner å flyte her. At for eksempel oppvasken står - at ingen egentlig har ansvaret. Og at det da blir misnøye og frustrasjon etter hvert. Jeg forstår rett og slett ikke at vi, som ellers i samfunnet, ikke kan ha definert ansvar. Det er synd, mener «Torpet»-deltageren, som begynner å bli vant til å stå i «stormen».

– Det er prisen å betale for å være kristen og å stå for sannheten. Men jeg er villig til å betale.

Årene etter forrige «Farmen»-eventyr har vært begivenhetsrike for Andreas, som sammen med kona Maren (23) har fått hele fem barn - på drøyt fire år.

TAPTE: Vidar Johansen måtte se seg slått av Nikolai Aspen i høstens aller første «Farmen»-tvekamp - i tautrekking. Foto: Alex Iversen, TV 2

– Haha, ja, det har gått fort. Altså, vi hadde jo tre unger på tre år. Og så kom jo nummer fire, men det kom ikke bare én, men to. Det ble tvillinger, så man kan vel si at vi har fått bra med unger.

– Har dere satt stopp med tanke på flere barn nå?

– Nei, det vet jeg ikke. Vi går ikke og planlegger sånt. Men nå har det jo blitt som det har blitt, og vi er kjempetakknemlige for alle ungene vi har fått, sier Andreas Nørstrud til VG.

«Torpet» sendes på TV 2 Sumo fire dager i uka.

Les stort intervju med Andreas i VGs papirutgave i morgen, mandag.

Les også

 1. - Gud avgjorde tvekampen

  (VG Nett) Søndag kveld var det Andreas Nørstrud (28) sin tur til å forlate «Farmen»-gården.
 2. «Farmen»-Andreas nekter å bade med jenter

  (VG Nett) Da alle de andre «Farmen»-deltakerne kastet seg i badestampen for et etterlengtet bad, takket Andreas pent nei…
 3. Kritiserer «Farmen»-Andreas for «ukristelig homohat»

  Teolog Espen Ottosen (41) mener Andreas Nørstrud (28) går for langt i sine utspill mot homofile.
 4. TV 2 med ny tabbe-avsløring i «Farmen»

  (VG Nett) Bare to uker etter at TV 2 ved en feil avslørte hvem som gikk ut av «Farmen» flere dager for tidlig, førte en…
 5. «Farmen»-Andreas: - Utroskap burde vært straffet av staten

  I går måtte han forlate «Farmen». Nå vil han skape sitt eget bondesamfunn.
 6. Nekter for «Farmen»-sex

  (VG Nett) «Farmen»-deltager Joar Søhoel (28) hevdet han måtte bruke ørepropper for å klare å sove på natten.

Mer om

 1. Farmen
 2. TV 2
 3. TV
 4. Reality-TV
 5. TV-serier

Flere artikler

 1. Comeback-klare «Farmen»-Andreas ble slaktet for sitt kvinnesyn: Nå lever han med seks jenter

 2. «Torpet»-deltager Lasse Bergseter fridde og fikk ja

 3. Deltager røpet rykter om TV-hemmelighet inne på «Farmen»: – Jeg fikk en telefon i forkant

 4. Får klekkelig betalt i «Torpet» – i «Farmen» får deltagerne ingenting

 5. Orket ikke være på «Torpet» lenger

Fra andre aviser

 1. «Oppfinneren» til topps i Farmen Kjendis

  Fædrelandsvennen
 2. Sørlending med i «Farmen kjendis»: – Han er jo en handy mann som får til det meste

  Fædrelandsvennen
 3. Carl-Erik Torp om kvinnefotball: – Vi kan ikke dulle med spillerne

  Bergens Tidende
 4. Eksperter kritiserer landslagsledelsen: – Merkelig fokus

  Bergens Tidende
 5. Sammenstøtet i NM var voldsomt, men ikke i nærheten av det Martin Farmen har opplevd

  Bergens Tidende
 6. Hvorfor har vi egentlig etternavn?

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder