FERDIG: Gunnar Greve har sin siste «Idol»-sending i finalen lørdag. Foto: Thomas Reisæter/ Tv2

Gunnar Greve forlater «Idol»: – Kjempevemodig

Finalen i «Idol» går lørdag kveld. Det blir også Gunnar Greves siste sending.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

TV 2 meldte først om musikkprofilens avgang. TV-seerne har nok lagt merke til fraværet til den profilerte manageren gjennom årets sesong. Han pendler nemlig til Asia for å bygge opp et nytt plateselskap for elektronisk musikk. Både Ina Wroldsen og Astrid S har steppet inn for ham i dommerpanelet.

– Gjennom god dialog med mine arbeidsgivere i TV 2 og produksjonsselskapet Fremantle fikk jeg støtten jeg trengte til å kunne gjennomføre årets sesong med «Idol» parallelt med denne nye jobben, sa manageren i en pressemelding som ble sendt ut i høst.

les også

TV 2 om regelbrudd i «Farmen»: – En enorm skuffelse

Utelukker comeback

Greve forteller til VG at han nå ønsker å fokusere på tre jobber istedet for fire - å være pappa, ledelsen av plateselskapet MER og oppstarten av plateselskapet Liquid State i Asia.

– Jeg runder på mange måter hjørnet, og sier tusen hjertelig takk for alt jeg har fått oppleve, og jeg håper «Idol»-seerne har hatt like mange gode opplevelser med og av meg som jeg har hatt i «Idol», sier han.

Han forteller at han gleder seg til kveldens finale, og at han spår den til å være «musikalsk magisk og opplevelsesmessig uten sidestykke». Han legger imidlertid ikke skjul på at det blir et sørgmodig farvel.

– For meg blir det kjempevemodig og veldig trist å forlate «Idol». Det er ekstra kjipt med så fete kolleger som Silje og Tshawe. Dette blir en rar og ganske vemodig kveld, sier han.

Å returnere til «Idol» i fremtiden er imidlertid helt uaktuelt for ham.

– Det er ugjenkallelig. Det er så utelukket som det kan få blitt. Men jeg er vanvittig glad for alle opplevelsene jeg har fått.

les også

Anniken Jørgensen (22) om bokbråket: – Jeg er veldig sliten

Hylles av «Idol»-kollega

Greve har til sammen sittet bak dommerbordet gjennom fem sesonger. Denne sesongen ved siden av Tshawe Baqwa og Silje Larsen Borgan.

– Gunnar er et inspirerende og kompromissløst musikkmenneske som jeg har enorm respekt for. For å oppfylle drømmer må noen ting vike, og dette opplever jeg som helt naturlig. Han blir garantert savnet av både seere og en samlet produksjon. Gleder meg til å følge hans eventyr som bransjekollega og «Idol»-søster, skriver Borgan i en melding til VG.

les også

Derfor begynte Tshawe å gråte midt under «Idol»

Programdirektør i TV 2, Jarle Nakken, bekrefter Greves avgang til VG i en SMS.

– Gunnar har vært med oss i fem sesonger – altså halve levetiden til «Idol» i Norge – og har vært en enorm ressurs i rollen som «Idol»-dommer. Ikke bare er han drivende dyktig og faglig sterk, han er rett og slett en veldig fin fyr å ha på «Idol»-laget også når kameraene er av, skriver Nakken.

– Men alt kommer til en ende, og vi har full forståelse for at sesong ti av «Idol» blir hans siste bak dommerbordet. Vi er svært takknemlige for innsatsen Gunnar har lagt ned i og for «Idol på TV 2, avslutter han.

Det har foreløpig ikke lykkes VG i å få en kommentar fra Greve.

Det er lørdag finale i TV 2-programmet, og seieren står mellom Kristian Raanes (22) og Øystein Herkedal Hegvik (18). Carlisle Sienes (21) måtte se seg slått på målstreken forrige uke.

VGs anmelder har trillet terning under alle høstens direktesendinger. De finner du her.

ÅRETS DOMMERE: Tshawe Baqwa, Silje Larsen Borgan og Gunnar Greve har denne sesongen dømt de unge «Idol»-talentene. Foto: Thomas Reisæter/ Tv2

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder