Hege Schøyen feiret 60-årsdagen med vennene

Mandag fylte Hege Schøyen 60 år – og det ble feiret til gagns på Chat Noir. Hennes andre hjem, som hun kaller det.

Artikkelen er over to år gammel

– Det kommer mange – kanskje to hundre stykker. Og jeg er så redd for at jeg har glemt noen. Ikke har jeg rukket å ta inn over meg at jeg er blitt 60 heller.

Jubilanten var både oppspilt og nervøs mens hun ventet på at gjestene skulle komme.

– De kommer fra hele livet mitt, fra barndom, ungdom, skolegang – familie, venner, gode kolleger og mange teknikere. Vi som står på scenen, blir jo så glad i dem, sier Hege Schøyen til VG.

Ektemannen Arild Andersen var opptatt i festens kulisser på denne kvelden – og gjorde det Hege «ville at han skulle gjøre akkurat da». Men det var ikke bare gjestene som hadde gaver til jubilanten.

Fikk du med deg? Nytt komi-par: Hege Schøyen og Ingar Helge Gimle

– Jeg har også en liten gave til mine gjester. Et innslag fra «Nattens umusikalske dronning» – og på en kveld som denne, gjør det ingenting å overspille.

For 35 år siden scenedebuterte Hege Schøyen på Chat Noir. Hun har jobbet med de fleste i norsk underholdningsliv.

Etter at hun fikk sitt store gjennombrudd med monologen «Stælken Gundersen» i 1986, kan hun fra revyscenen se tilbake på samarbeid med størrelser som Vazelina Bilopphøggers, Sven Nordin, Nils Vogt og Øystein Sunde.

Hege Schøyen: – I bedre form nå enn da jeg var 30 (VG+)

Chat Noir har stått sentralt i livet hennes.

– Jeg har ikke tall på hvor mange forestillinger jeg har spilt her. Det har virkelig blitt mitt andre hjem. Hvem skulle trodd det der jeg vokste opp på Abildsø og drømte aller mest om å bli bokhandler eller arkeolog, sier Hege Schøyen.

Øivind Blunck har hatt en sentral rolle i deler av Hege Schøyen liv. Hvem husker ikke de to fra slutten av 1980-tallet, og utover på 1990-tallet, i de nesten legendariske rollene som Bitten og Reidar, ikke minst fra TV.

– Hege har vært en fantastisk dame å jobbe med. Hun kan virkelig alt – og hun er alltid blid, sier Blunck til VG på vei inn til den store festen.

Les også: Hege Schøyen har bare fått 40 prosent lønn

Men det stoppet slett ikke der. Hege Schøyen har, etter sitt årelange samarbeid med Blunck, muntret et stort publikum med suksesser som «Nattens umusikalske dronning», og «Latter på Latter» med Linn Skåber og Cecilie Steinmann Neess.

I fjor vinter hadde hun en vellykket regidebut for Bjarte Hjelmelands show «I lånte fjær».

I vinter har hun reist land og strand rundt sammen med Ingar Helge Gimle og Riksteateret med stykket «Kollaps i kulissene».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder