SPRETTER CHAMPAGNEN: Aune Sand vil feire boksuksessen ved å invitere alle som har kjøpt debutromanen på fest. Her fra innvielsesfesten på Galleri Sand i New York, i oktober 2009.
SPRETTER CHAMPAGNEN: Aune Sand vil feire boksuksessen ved å invitere alle som har kjøpt debutromanen på fest. Her fra innvielsesfesten på Galleri Sand i New York, i oktober 2009. Foto:Thomas Nilsson,VG

Aune Sand inviterer til storslått «Jordbærmus»-fest

RAMPELYS

Torsdag kveld har Aune Sand (49) solgt tilsammen 2700 eksemplarer av sin debutroman. Det vil han feire ved å invitere alle som har kjøpt boken på «Jorbærmus»-fest på Kongsvinger festning.

Publisert: Oppdatert: 17.12.15 12:25

– Jeg skulle egentlig vente til alle 3000 bøkene var solgt, men nå har jeg solgt 2700 eksemplarer, så nå har jeg bestemt meg for å gå ut med at det blir fest, sier en henrykt kunstner og forfatter på telefon til VG.

På én uke har Aune Sand tjent rundt 1,1 millioner kroner på sin erotiske roman «Jordbærmus». Siden lanseringen har han oppdatert ivrige følgere på Facebook, og lovet dem en fest dersom bøkene solgte ut raskt.

Nå har han bestemt seg for å holde ord.

– Interessen er elektrisk, og jeg kan ikke holde folk på pinebenken lenger. Det er fantastisk gøy! Festen var en spontan idé jeg kom på, og jeg gleder meg enormt, sier han, og fortsetter:

– Festen blir 29. august klokken 18.00 presis. Jeg har funnet stedet, men det vil være hemmelig enn så lenge, men avsløres for dem som skal på festen i god tid, lover Sand.

SISTE: Fredag ettermiddag avslører Aune Sand hvor den store jordbærmusfesten skal holdes. Stedet blir Kongsvinger festning, hvor Aune Sand var med broren Vebjørn Sand hadde utstilling tidligere i år.

– Jeg klarer ikke holde det hemmelig lenger, for det er så mange involverte. Festen vil blir på Kongsvinger festning. Det er helt lukket og vil bli fantastisk, sier han til VG.

– Skal ikke spares på noe

Han forteller videre at det er ønskelig at alle «jordbærmus» og «jordbærmuskavalerer» kommer stivpyntet til den storslåtte feiringen.

– Det skal bli en fest som i gamle dager, da jeg var ung, hvor vi pyntet oss i timevis. Først var vi på treningsstudioet og pumpet muskler så vi var sprengklare. Så pyntet vi oss, fortalte vitser og skrøner og hadde det utrolig gøy. Jeg har fantastiske minner fra den tiden, sier han.

Les også: Aune Sand såret av erotikk-kritikken

Sand understreker at han vi gjøre alt som står i sin makt for at det blir en fantastisk «night to remember», og gleder seg særlig til å arrangere «rumpedaskekonkurranse».

– Er det noe jeg kan så er det å drikke champagne og invitere til fest. Det har vi gjort mange ganger, både i Norge og i New York. Denne kvelden skal det ikke spares på noe. Saluttene skal gå i alle retninger!

Håper alle kommer

– Så du står altså for at alle som har kjøpt boken vil bli invitert? Det blir veldig mange?

– Ja, jeg håper jo det, ler han, og fortsetter:

– På de største åpningene på Galleri Sand er det opp mot 2000 mennesker. Dette er noe vi kan og er gode på.

Han innrømmer at han ikke var forberedt på at responsen skulle bli så enorm og det er en ydmyk debutforfatter som gleder seg til å feire boksuksessen.

– Det er overveldende. Jeg hadde ikke tenkt på dette. Når du jobber med kunst er du inne i å skape noe unikt. Jeg fikk det til med Dis, den filmen lever ennå, og jeg føler jeg har fått det til nå.

Har du lest: Aulies nye rumpestunt.

Les også: Aune Sand: – Mer personlig å snakke om tro enn om sex.

Her kan du lese mer om