UBUDNE GJESTER: Med heldekkende kamuflasjedrakter sniker Ylvis-trioen seg inn på Farmen-tunet for å spionere og sette fra seg spekemat og sjokolade. Foto: Privat / Thomas Nilsson

«Ylvis» snek seg inn på Farmen-gården

TV-ekspert: Banal humor

TV Norge: Ikke problematisk

Natt til mandag snek «Ylvis» seg inn på Farmen-gården for å gi deltakerne en varm overraskelse.

Martine Haug Nysether
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I går kveld hadde årets sesong av «Farmen» premiere, og mens seerne fikk stifte bekjentskap med årets deltakere, starter innspillingen av finaleuken på «Farmen» i dag.

Natt til mandag fikk Farmen-gården uventede gjester på besøk, da brødrene Bård (31) og Vegard Ylvisåker (34), sammen med sin kompanjong Calle Hellevang-Larsen (36) tok seg inn på gården Berli i Landvik innerst i Grimstad kommune.

- Det jeg kan fortelle er at jeg, Bård og Calle har vært en tur og badet i naturskjønne omgivelser i Grimstad. Om det lå en reality-produksjon i nærheten kan vi ikke kommentere ytterligere, sier Vegard Ylvisåker til VG.

Det var TV Norge som gjorde VG oppmerksom på hendelsen, som vil bli sendt i kveldens episode av «I kveld med Ylvis».

Etter det VG kjenner til skal teamet ha kommet seg til gården via vannet. Mens fotografen ble fraktet over i en oppblåsbar båt, benyttet Ylvis-brødrene og Larsen våtdrakter og svømte over.

- Ikke kreativt

Vel framme på gården skiftet teamet til kamuflerende klær og observerte deltakerne mens de gjør seg klare for dagen. I et ledig øyeblikk får de plassert et fat med spekemat og sjokolade på dørstokken med en hilsen fra storbonden. De kom seg usett fra gården.

TOK VANNVEIEN: For å komme seg usett inn på «Farmen» valgte gruppa å svømme over til Berli gård i Grimstad.


- Sett i lys av det dramatiske fallet som «Ylvis» opplevde da de gikk opp mot «Farmen» i fjor, så kan vi ikke annet enn le av at TV Norge ser ut til å gjøre nesten hva som helst for å gi sitt eget program en Farmen-vri i år. Ut over det har vi ingen kommentar, sier kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl.

Leif Holst Jensen, generalsekretær i Norges Produsentforening, forteller til VG at «Ylvis» burde holdt seg for god til å ta seg inn på «Farmen».

- De burde hatt såpass respekt for en andres sin produksjon at de lot være. Det er sikkert morsomt for dem selv og publikum, men dette er enkel og banal humor. Det ikke noe kreativt påfunn.

Svein Tore Bergestuen, kommunikasjonsdirektør i SBS Discovery og TV Norge, synes ikke «Ylvis»- stuntet er problematisk.

- Selv når jeg leter, finner jeg ikke dette veldig problematisk. Vi jobber tross alt med TV. Jeg tror det skal mye mer til å velte en solid og god produksjon som «Farmen», enn et fat med spekemat fra Ylvis, sier Bergestuen.

Han forteller at «Ylvis» hadde et genuint ønske om å gjøre noe godt for de gjenværende deltakerne.

- Da jeg hørte om stuntet første gangen trodde jeg det var en spøk. Jeg rår heldigvis ikke over ideene og revestrekene til Ylvis. Så lenge de gjør ting vi synes er kjempemorsomt, må vi la de få lov til det.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder