MENNESKEVENN: Bruce Springsteen nekter å spille i en stat som diskriminerer LHBT-personer. Av den grunn har han avlyst søndagens konsert i Greensboro, North Carolina, som et sterkt politisk statement. Her er han avbildet under sitt forrige Norgesbesøk i Telenor Arena på Fornebu. Foto: HELGE MIKALSEN/VG Foto: Helge Mikalsen VG

The Boss avlyser konsert i politisk protest

Bruce Springsteen har avlyst sin konsert i Greensboro, North Carolina i protest mot en fersk vedtatt lov som han mener diskriminerer LHBT-personer.

 • Stein Østbø

Artikkelen er over fire år gammel

LHBT er en samlebetegnelse for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

Det er i en uttalelse på sin egen hjemmeside at Bruce Springsteen - som kommer til Norge i slutten av juni - opplyser at han har tatt beslutningen i solidaritet med LHBT-personers sivile rettigheter.

– Enkelte ting er mer viktig enn et rock-show, og kampen mot fordommer og intoleranse - som skjer idet jeg skriver dette - er en av dem, skriver Springsteen i uttalelsen, og beklager samtidig overfor sine dedikerte fans i North Carolina.

LES HELE UTTALELSEN FRA BRUCE SPRINGSTEEN HER!

Bakgrunnen for Bruce Springsteens politiske protest er en svært omstridt lov som nylig ble banket gjennom i North Carolina. Loven har fått kallenavnet «toalett-loven» og dreier seg kort fortalt om at den pålegger personer å benytte offentlige toaletter som korresponderer med deres biologiske kjønn, ikke det kjønnet vedkommende identifiserer seg med.

Se: Her er «The Boss» i norsk TV-serie

Det var North Carolinas republikanske guvernør Pat McCrory som trumfet gjennom forslaget etter så opphetet avstemning at de demokratiske representantene marsjerte ut av salen i samlet flokk, melder CNN.

Den nye loven har skapt voldsomme reaksjoner fra menneskerettighetsaktivister i USA. Også Bruce Springsteen påpeker det diskriminerende aspektet ved loven i sin uttalelse, og mener den «også angriper LHBT-personers rett til å saksøke når deres menneskerettigheter er truet på arbeidsplassen. Ingen andre grupper av innbyggere i North Carolina bærer den samme byrden», skriver han.

Bruce Springsteen har selvfølgelig den fulle støtte fra sine egne i The E Street Band.

Også den tidligere OL-vinneren i tikamp, Caitlyn Jenner, som ble født mann, men som nylig gjennomgikk et offentlig kjønnsskifte, har også reagert sterkt på den nye loven.

LES: VG PÅ TURNÉPREMIERE I PITTSBURGH: Evighetsmaskinen

Bruce Springsteen sier i sin uttalelse at samvittigheten hans overbeviser han om at det er riktig å avlyse konserten i Greensboro.

– Det er det sterkeste middelet jeg har for å heve stemmen mot alle som fortsetter å gå bakover istedenfor fremover, skriver han.

Les også

 1. Springsteen skrev forsent-melding for niåring

  Det er ganske tøft å komme for sent på skolen når «The Boss» har skrevet i meldingsboken for deg.
 2. Bruce Springsteen utsolgt

  Norgesvennen Bruce hadde null problemer med å selge ut Ullevaal stadion.

Mer om

 1. Bruce Springsteen

Flere artikler

 1. Bryan Adams gjør som Bruce Springsteen: Avlyser konsert i protest

 2. Ringo gjør som Bruce - avlyser i protest

 3. Bjørnsonprisen til Bruce Springsteen: Bruce Bjørnson!

 4. Bjørnsonprisen til Bruce Springsteen: Bruce Bjørnson!

 5. Svensk jubel for Bruce Springsteen

Fra andre aviser

 1. Springsteen avlyser konsert i protest mot diskriminering

  Aftenposten
 2. Springsteen avlyser konsert i protest mot «toalettlov»

  Fædrelandsvennen
 3. Bryan Adams snur ryggen til Mississippi

  Bergens Tidende
 4. Bryan Adams snur ryggen til Mississippi

  Fædrelandsvennen
 5. En utstrakt hånd til de transkjønnede

  Bergens Tidende
 6. Pearl Jam og Boston kansellerer konserter i North Carolina

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder