Sannheten om bruddet

Slik gjør Petter Pilgaard og Mari Haugersveen det slutt på TV

Krangling, tårer og sårende kommentarer. Her er Petter Pilgaard (32) og Mari Haugersveens (30) ærlige svar om bruddet som skjedde foran åpne kamera.

Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det er i den kommende TV 2 Bliss-serien «Tigerstaden» at det mye omtalte realityparet gjør det slutt med hverandre. De to gikk hver til sitt i mai, etter å ha blottlagt privatlivene sine i «Petter elsker Mari» på samme kanal i to år.

Nå avslører Pilgaard og Haugersveen detaljer om hva som gikk galt mellom dem, hvorfor det ble slutt og hva de ser etter hos en ny kjæreste.

SLUTT: Petter Pilgaard og Mari Haugersveen slo opp på TV. Foto: Rolf-Ørjan Høset

PS! VG har intervjuet Petter og Mari hver for seg. De har ikke lest hverandres svar.

Mari Haugersveen- Hvem gjorde det slutt?

- I utgangspunktet var vi enige om at ting ikke fungerte. Så fikk jeg et lite tilbakefall og tenkte at jeg ville prøve å få forholdet til å fungere igjen. Men det gjorde ikke Petter. Vi ble uansett enige om bruddet til slutt.

- Hvorfor ble det slutt?

- Det var på grunn av hverdagsproblemer. Vi tok også hverandre for gitt. Begge to er ganske uromantiske, og da er kanskje vanskelig å vise at du setter pris på hverandre på en ordentlig måte. Vi hadde også problemer med å kommunisere med hverandre.

- Hva kranglet dere mest om?

- Det var hverdagslige ting. Alt fra hvem som skulle lage middag, og om vi orket å dra på IKEA. Jeg følte nok at jeg prøvde hardere for å få forholdet til å fungere enn Petter. Han ville heller aldri planlegge bryllupet vårt, og da er det vanskelig å være forlovet med hverandre. Det var nok der problemene virkelig startet. I dag ser jeg at forlovelsen mellom oss ikke var noen god idé.

- Hva savner du mest med Petter?

- Jeg savner veldig mye. Jeg savner personen Petter. Jeg hadde en veldig god venn i ham. Vi har fortsatt kontakt. Men det er ikke det samme. Det er rart å ha en formell tone sammen. Før tullet vi bestandig veldig mye med hverandre. Men det føles unaturlig nå. Jeg regner med det blir bedre ettersom vi glir mer og mer fra hverandre.

HER BLIR DET SLUTT: Mari Haugersveen gråt etter at bruddet med Petter Pilgaard var et faktum. Foto: TV2

- Hva savner du minst med Petter?

- Kranglingen! Jeg kommer heller ikke til å savne å bli «driti ut» med sårende kommentarer, som han ikke mener noe med.

- Hva slags kontakt har dere i dag?

- Vi har jevnlig kontakt. Vi har også en del felles venner, og møtes ofte på fester og forskjellige arrangementer. Forholdet mellom oss er fortsatt veldig godt, og jeg føler at vi begge har kommet oss videre.

- Kan dere bli kjærester igjen?

- Nei, ikke nå. Absolutt ikke.

- Hvordan var det å gjøre det slutt på TV?

- Det var veldig spesielt. Uansett hvordan man gjør det slutt med en kjæreste, så er det vanskelig. Det blir enda mer spesielt når folk skal se det på TV etterpå. Men når man er med på en realityserie i to år, så er det unaturlig å ikke dele bruddet mellom oss også. Vi skylder trofaste seere å vise hvorfor det blir slutt mellom oss - selv om mange kanskje syns det er dumt.

- Hvordan blir det å se bruddet på TV?

- Jeg tror det blir veldig trist, og jeg kommer nok til å gråte. Produsenten min har også anbefalt meg å ikke se det, og jeg tror jeg kommer til å skru av TV-en når den episoden kommer. Det blir for sterkt. Jeg vet jo hva som skjer, og jeg trenger ikke å se det igjen.

- Har du datet mye etter bruddet?

- Jeg har ikke en kjæreste. Men jeg har en mann i livet mitt, Michael. Her og Nå skrev at vi var kjærester. Men det er ikke fakta. Jeg har datet ham i en og en halv måned, og hvis ting fortsetter som det gjør nå, så håper jeg vi blir kjærester. Han er en veldig sjarmerende trønder, og vi møttes faktisk på en blinddate som Carina (Dahl) satte opp.

- Hva ser du etter i en kjæreste nå?

- Når jeg ser fremover, så er jeg veldig glad for de årene jeg hadde med Petter, for nå er jeg veldig bevisst på hva jeg vil - og ikke vil. En fremtidig kjæreste må jeg kunne kommunisere godt med. Når jeg ser tilbake på problemene jeg hadde med Petter, så hadde vi de veldig tidlig i forholdet. Er det små problemer i starten nå, så rygger jeg helt tilbake. Jeg er blitt veldig kresen.

- Hvem er drømmemannen?

- Drømmemannen er en person som er voksen og selvstendig. Han må også ha orden på livet sitt. Det er også viktig at han respekterer det jeg gjør, og at vi kommuniserer godt sammen. Han må ikke skygge unna konflikter.

OVER: Petter Pilgaard vil ikke bli sammen med Mari Haugersveen igjen. Foto: TV2

Petter Pilgaard- Hvem gjorde det slutt?

- Jeg mener at jeg tok initiativet til å ta en prat om forholdet. I løpet av den samtalen kom vi frem til at dette ikke funket, og at det var like greit at vi gjorde det slutt. Vi hadde ikke noen fremtid sammen. Mari syntes kanskje at vi ikke burde gi opp så lett. Men jeg følte at jeg hadde prøvd hardt lenge nok. Nå er det ingen av oss som har vært utro, og vi har heller vært idioter mot hverandre. Derfor har vi klart å beholde vennskapet mellom oss.

- Hvorfor ble det slutt?

- Vi tok vel hverandre for gitt, og vi kranglet mye om hverdagslige ting. Kanskje ikke noe mer enn hva andre par gjør. Men det ble mye av det.

- Hva kranglet dere mest om?

- Jeg er absolutt ikke perfekt. Men det var mye krangling om at jeg ikke ga henne den oppmerksomheten hun fortjente, og at jeg ikke disponerte tiden min riktig. Jeg prioriterte nok litt annerledes enn hva hun mente jeg burde gjøre.

- Hva savner du mest med Mari?

- Jeg savner en av mine beste venner og samtalepartner. Vi kunne snakke sammen om alt, og vi hadde det veldig morsomt sammen. De beste minnene jeg har med Mari, er turen vi hadde til Paris, Los Angeles og San Fransisco. Vi har jo opplevd veldig mye sammen, ettersom vi har spilt inn tre sesonger av «Petter elsker Mari» de siste årene. Jeg ble kjent i media nesten samtidig som jeg ble kjæreste med Mari, og den reisen har vi delt sammen.

- Hva savner du minst med Mari?

- Det er kranglingen og alle uenighetene. Jeg er veldig, veldig konfliktsky, og hater å krangle og diskutere.

- Hva slags kontakt har dere i dag?

- Vi har litt sporadisk kontakt. Vi ringes faktisk ganske jevnlig. Men det er nok Mari som ringer meg oftest. Jeg har veldig mye å gjøre for tiden. Vi møtes også en del på fester som vi blir invitert på begge to.

- Kan dere bli kjærester igjen?

- For min del, så er det ganske uaktuelt.

- Hvordan var det å gjøre det slutt på TV?

- Jeg er ganske vant til å ha kamera rundt meg. Men når jeg tenker meg om, så er det ganske spesielt å innlemme TV-seerne i noe av det mest personlige du kan gjøre. Man kler på en måte av seg alle klærne når man gjør det slutt med en kjæreste. Det er nok det mest personlige jeg har gjort på TV - selv om noen kanskje er uenige i det.

- Hvordan blir det å se bruddet på TV?

- Det kommer til å bli veldig spesielt. Jeg husker jo ikke så mye av det jeg sa.

- Har du datet mye etter bruddet?

- Jeg er singel, og har ikke datet noe. Jeg har ikke engang spandert en hamburger på en dame en gang. Nå skal jeg bare nyte friheten og gjøre som jeg vil. Jeg orker ikke noe mer drama og styr. Tiden etter bruddet har jeg brukt til å være sammen med gamle kompiser som jeg ikke har hatt tid til før. Så det har blitt mye festing.

- Hva ser du etter i en kjæreste nå?

- Jeg har egentlig funnet ut at jeg ikke er en kjæresteperson. Jeg er altfor egoistisk på tiden min, og syns det er kjipt å må ta hensyn til andre. Men skal jeg finne meg en ny kjæreste, så må tillitten ligge i bunn. Humor er også veldig viktig for meg. Hun må heller ikke være så hårsår.

- Hvem er drømmedama?

- Haha, det er fortsatt Pamela Anderson - minus hepatitt C-en.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder