SLUTT: Marthe Krogh og Jan Haudemann-Andersen på en kjendistilstelning for noen år tilbake.
SLUTT: Marthe Krogh og Jan Haudemann-Andersen på en kjendistilstelning for noen år tilbake. Foto: Mattis Sandblad

Marte Krogh og Jan Haudemann-Andersen skilles

RAMPELYS

Fiolinist Marte Krogh (41) og finansmannen Jan Haudemann-Andersen (58) går fra hverandre.

Publisert: Oppdatert: 30.08.16 08:55

De to giftet seg i en storslått bryllupsfeiring for litt over to år siden, men nå er det slutt.

«Etter åtte års samliv har vi besluttet å skille lag. Vårt forhold fortsetter i vennskapelighet som trygge foreldre for vår felles datter», bekrefter de to i en felles uttalelse til ukebladet Se og Hør – uten å utdype årsaken til samlivsbruddet.

Haudemann-Andersen og Krogh ble kjærester i 2009. Datteren ble født i 2012. Haudemann-Andersen har i tillegg tre barn fra tidligere forhold.

I et intervju med bladet HENNE i 2011 fortalte Krogh om hvordan hun ble advart mot å starte en romanse med kjendismilliardæren.

– Da jeg ble sammen med Jan, manglet det ikke på advarsler, men jeg ville finne ut av ting selv. Dette er ikke noe det er mulig å være forberedt på, og det er godt jeg ikke helt visste hva jeg gikk til. Da hadde jeg kanskje ikke sittet her jeg er nå, uttalte hun til bladet.

Omstridte utspill

Samme år skapte Haudemann-Andersen reaksjoner ved å uttale til E24: «Hvilken kvinne ønsker en mann som tar pappaperm?»

2012: – Ja, jeg er mannssjåvinist

Det var for øvrig ikke første gang investoren hisset på seg motstandere. I 2008 uttalte milliardæren nemlig til VG at han ikke liker å se menn som triller barnevogn.

Husker du? Stordalen overrasket investorkompis med barnevogn

Krogh er profesjonell fiolinist og forretningskvinne. Hun har også drevet klesforretning i Oslo, der hun blant annet solgte egendesignede plagg. Krogh var selv med på å designe brudekjolen.

Tilbakeblikk: – Vielsen var helt fantastisk

Haudemann-Andersen er utdannet siviløkonom og startet sin karriere som kortsiktig spekulant, før han var med på å utvikle teknologiselskapene Birdstep og Tandberg Data. I dag gjør han investeringer i olje og mineraler gjennom investeringsselskapet Datum og skal være god for over 1,2 milliarder kroner.

Ekteskapet var det første for Krogh, mens Haudemann-Andersen – som er blant Norges rikeste menn – har vært gift to ganger tidligere.

VG har gjentatte ganger de siste dagene forsøkt å få bruddet bekreftet fra Krogh og Haudemann-Andersen, men ingen av dem har besvart henvendelsene.