Hele bandet døde i bilulykke: Managerens far: – Vi er fullstendig knust

La ut bilde med ulykkesbilen bare timer før tragedien

Hadde planer om å spille i Norge

Kameratene i Viola Beach hadde spilt sammen i noen år, og håpet på det store gjennombruddet. Natt til lørdag endte eventyret før det hadde begynt.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Vi er fullstendig knust. Craig fortalte oss at han skulle til Sverige. Han var veldig opprømt, sier Colin Tarry (56) til den britiske avisen The Mirror.

Sønnen hans, Craig Tarry, (32) var manageren til bandet Viola Beach. Natt til lørdag mistet Craig og bandets fire medlemmer livet i en bilulykke på E4 i Södertälje, da bilen de satt i raste utfor en bro og falt 24 meter ned i elven.

OMKOM: Det var medlemmene i den britiske indie-gruppa Viola Beach som omkom i bilulykken i Södertelje natt til lørdag. Foto: Viola Beach ,

– De var i sin beste alder, og var sikre på at de var i ferd med å slå igjennom. De skulle til Texas neste måned, sier Colin Tarry.

Bakgrunn: Britisk band omkom i Sverige

La ut bilde med ulykkesbilen

Indie-gruppen Viola Beach besto av Kris Leonard (19), River Reeves (19), Tomas Lowe (27) og Jack Dakin (24). De hadde tidligere på kvelden opptrådt på festivalen «Where's the music» i Norrköping.

Like før konserten la gruppen ut et bilde på Facebook, som viser et av bandmedlemmene som poserer ved en bil – den samme bilen som natt til lørdag styrtet ned i Södertälje kanal.

ULYKKESBILEN: Bare timer før ulykken delte Viola Beach dette bildet på Facebook. Foto: ,

– Det var første gang de opptrådte utenfor Storbritannia. De var så forventningsfulle. Mine tanker går til deres familie og venner, sier festivalarrangør Folkert Koopmans til Aftonbladet.

– De gjorde det veldig bra i Storbritannia. Det så ut som om dette var i ferd med å bli et godt år for dem, sier Mark Vaughan fra Atomic Soul til VG.

Vaughan forteller at han ikke kjente bandet personlig, men at han skulle bli bandets norske promotør. Han fikk vite om ulykken da bandets britiske agent, en god venn av Vaughan, skrev et lengre innlegg på Facebook om det som hadde skjedd.

– Det var et sjokk. Det er veldig trist, sier Vaughan.

Onsdag snakket han med bandet agent om deres planer for fremtiden. De planla å spille i Norge i august.

– Vi snakket om å spille på Parkteatret under Øyafestivalen. Nå blir det dessverre ikke noe av. Det hele er veldig trist. Mine tanker går til deres familie og venner, sier Vaughan.

Grafikken viser hvordan ulykken skjedde. Foto: Paul Wallander , Aftonbladet

Vokste opp sammen

Johan Olsson i bandet Psykofant snakket med britene før de forlot Norrköping.

– De hadde hatt en lang konsert, og skulle bare pakke tingene sine og dra til hotellet for å sove, forteller han til Aftonbladet.

– Jeg takket dem for en bra konsert. De var superfornøyde, og nøt hvert sekund. Idet jeg var på vei ut, møtte jeg en av dem, og tøyset om at «Hvis jeg noen gang kom til Warrington, måtte vi sees». Han lo, og sa «da får du bo hos oss».

De fire medlemmene av gruppen vokste alle opp i Warrington. De er relativt ukjente i hjemlandet, men beskrives av flere som svært lovende. 3. februar meldte gruppen at de var blitt invitert av BBC til å delta på et arrangement i mars.

Ifølge britiske The Mirror gikk Kris Leonard og Jack Dakin på samme barneskole, og bandet ble dannet etter at de to møttes tilfeldig på buss-stasjonen i Warrington.

Britiske medier beskriver kvartetten som «et lovende band» som var i ferd med å skaffe seg en stor fanskare. Debutsinglen «Swings & Waterslides» ble lansert i fjor vår, og i fjor sommer opptrådte de på en rekke store festivaler, deriblant Reading og Leeds Festival. Bandet hadde booket en rekke festivalopptredener også i tiden fremover.

Lørdag kveld skulle bandet ha varmet opp for det britiske bandet Blossoms, på en utsolgt konsert på «The Boilerroom» i Guildford i Storbritannia. Noen timer tidligere ble konsert avlyst på grunn av «uforutsette omstendigheter».

Under etterforskning

Nissan Qashqaien med de fem skal angivelig ha kjørt utfor en bro som var i ferd med å åpne seg, og styrtet 25 meter ned i en elv.

Politiet sier til svensk presse at alt tyder på at sikkerheten rundt broåpningen var som den skulle. Andre biler skal ha stoppet tidsnok da broen åpnet seg for å la en båt passere.

– Det kan virke som om de ikke har skjønt at det var en broåpning, sier politiinspektør Martin Bergholm, som uttaler seg basert på skildringer fra øyenvitner.

Jonny Alexandersson var vitne til ulykken.

– Plutselig var det en bil som kjørte forbi oss, og kjørte som en gal. Den kjørte minst 70–80 kilometer i timen–det er veldig raskt når resten av oss står stille. Bilen fikk med seg sidespeilet på en taxi, sier Alexandersson til The Mirror.

ÅSTEDET: Bilen med Viola Beach-medlemmene falt 24 meter ned fra broen over Södertälje Kanal. Foto: SÄNNÅS PER-OLOF , Aftonbladet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder