SPILLER NYMFOMAN: Charlotte Gainsbourg sammen med Kookie Ryan og Papou i "Nymphomaniac". Foto: Christian Geisnæs / Zentropa Entertainments

SPILLER NYMFOMAN: Charlotte Gainsbourg sammen med Kookie Ryan og Papou i "Nymphomaniac". Foto: Christian Geisnæs / Zentropa Entertainments

Slik taklet Skarsgård sex-scenene i «Nymphomaniac»

KØBENHAVN (VG) Lars von Triers nye film byr på eksplisitte sex-scener, sadisme, vold og et forsvar for pedofil legning. Skuespiller Stellan Skarsgård lar seg ikke provosere av noe.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Den kontroversielle danske regissøren Lars von Triers nye film «Nymphomaniac» ble vist for europeisk presse for første gang i går. Den handler om nymfomane Joe og hennes livshistorie, en film som antakelig vil overgå det meste av provokasjoner dansken har kommet med tidligere.

I den fire timer lange filmen er det kjønnsorganer i bevegelse i massevis, det er pisking og vold. VG møter Stellan Skarsgård i København i forbindelse med filmen. Han lar seg ikke lett provosere av det han ser på filmlerretet.

- Jeg er sikker på at mye vil være provoserende både i Kabul og Salt Lake City. Men jeg synes ikke det er provoserende. Den eksplisitte sexen? Ingenting! Jeg så foreldrene mine nakne da jeg var liten, og jeg går rundt naken hjemme. Jeg visste hvordan man lager barn lenge før klassekameratene mine. Jeg har ikke noe komplisert forhold til genitaliene mine!

EN GOD LYTTER: Stellan Skarsgård får hele livshistorien til Joe, spilt av Charlotte Gainsbourg i "Nymphomaniac". Foto: Christian Geisnæs / Zentropa Entertainments

Skarsgård spiller den aldrende ungkaren Seligman i filmen. Han finner den nymfomane Joe (spilt av Charlotte Gainsbourg) blodig og forslått i en bakgate og tar henne med hjem for å hjelpe henne. Hun åpner seg helt for ham og forteller sin livshistorie, som nymfoman.

En scene i filmen vil antakelig vekke mye oppstyr hvor en middelaldrende mann blir «avslørt» som pedofil. Joe gjør mannen seksuelt opphisset ved å fortelle om en liten gutt og ved å beskrive seksuelle overgrep mot barnet. Skarsgård kommenterer pedofili-tematikken slik:

- Det er et veldig bra sitat i filmen: «Du kan ikke være ansvarlig for din seksuelle legning, men du kan være ansvarlig for hvordan den kommer til uttrykk». Det betyr at hvis din legning er pedofili og du ikke lever det ut, da burde du ha en medalje.

- Og det er du enig i?

- Ja.

Ps: Filmen som ble vist i København er en versjon på fire timer, hvor en del nærgående bilder av kjønnsorganer er klippet bort. I tillegg er det en usensurert versjon på fem og en halv time, men denne versjonen er det enda ikke bestemt hvordan man skal distribuere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder