LEVER UT DRØMMEN: Mona Berntsen reiser verden rundt som danser for Justin Bieber. VG møtte henne utenfor leiligheten hennes i Studio City i Los Angeles. I kveld er hun også gjest hos Thomas og Harald i Senkveld. Foto: Andreas Ihlebæk ,

Hun er en av Justin Biebers faste dansere: Norske Mona om Bieber: –  Han er en fantastisk person

LOS ANGELES (VG) Mona Berntsen (25) fra Oslo danser fast for Justin Bieber. Hun sier superstjernen gir alt i forkant av utgivelsen av sitt nye album.

 • Merete Gamst
 • Andreas Ihlebæk (foto)

Artikkelen er over fire år gammel

– Justin gir hundre prosent fram mot utgivelsen av sin nye plate. Han ønsker virkelig å gjøre det bra, for det ser man på måten han trener på. Han er superdedikert og det smitter over på meg og de andre danserne, sier Mona Berntsen da VG møter henne i Los Angeles.

Justin Bieber har vært i medias søkelys for mye annet enn musikken de siste par årene. Dette året har han brukt mye tid på å reparere imaget sitt, blant annet ved å gjøre veldedighetsarbeid og å la seg «grille» på tv-programmet Roasted. Mona synes Justin har fått mye ufortjent pepper i media.

– Den bransjen her kan spise deg levende, og Justin er en ung gutt, så jeg synes han har klart seg veldig bra. Det er veldig gøy å få være en del av Justins comeback. Han er på et veldig godt sted i livet sitt, og han er opptatt av at alle rundt han har det bra. Han er ydmyk og fantastisk person som jobber beinhardt, sier Mona.

Les også: Norske Mona (25) danser på Oscar-scenen i natt

Saken fortsetter under bildet.

– Bieber lar oss være dansere

Det var i april at Mona var på danseaudition for Bieber i Hollywood. 600 dansere skulle bli til seks. 25-åringen fra Jar ble plukket ut, og har blitt godt kjent med superstjernen når de nå reiser verden rundt og gjør store show sammen. De blir en sammensveiset gjeng som tar vare på hverandre.

– Justin sørger for at alle ber sammen før vi går på scenen. Det gjør oss ekstra fokuserte på jobben vi skal gjøre, sier Mona.

Har du fått med deg dette? Justin Bieber kommer til Norge

Mona er spesielt fornøyd med at hun får utfordret seg selv som danser. Mens mange artister har lettkledde dansere trippende i høye hæler på scenen, har Biebers dansere på seg treningstøy og joggesko.

– Det er så mange dansere idag som blir booket til jobber hvor man må holde igjen. Da får man ikke benyttet de ferdighetene man har brukt årevis på å lære seg. Bieber lar derimot oss dansere få lov til å være dansere. Vi får være oss selv, og lærer i tillegg svært krevende koreografi, sier Mona.

Les også: Norske Mona (23) danset med Timberlake og 'N Sync

Saken fortsetter under bildet.

Hylende fans

Mona ble for kjent for mange nordmenn da hun gikk helt til topps i TV-programmet «So You Think You Can Dance - Scandinavia». Pengepremien på 500.000 brukte hun til å prøve seg som danser i Los Angeles.

Nå er det ofte kaotiske tilstander når Mona er på farta med Bieber. Bieber-fansen kan navnet på alle i crewet, inkludert danserne. Biebers eget kamerateam følger hvert dansesteg de tar, og Bieber deler ofte bilder av danse-teamet på Instagram til sine 40 millioner følgere. Mona har likevel beina godt plantet på jorda.

– Jeg vet at det er Justin de hyler på, ikke meg. Jeg er her for å gjøre showet hans så bra som mulig som bakgrunnsdanser. Hvis jeg kan fortsette å være en del av danseteamet hans, er jeg takknemlig for det. Jeg jobber i alle fall så hardt jeg kan, og viser med det at jeg virkelig vil være her, sier Mona.

Nå drømmer Mona om at hun får muligheten til å stå på scenen sammen med Justin Bieber i Norge.

– Det hadde vært helt rått å stå på scenen foran venner og familie i Norge, sier hun.

Husker du denne? Norske Mona (21) turnerer med Chris BrownLes også

 1. Norske Mona (25) danser på Oscar-scenen i natt

  LOS ANGELES (VG) Som barn drømte Mona Berntsen fra Bærum om å få delta på Oscar-utdelingen.
 2. Norske Mona (23) danset med Timberlake og 'N Sync

  Midt i det historiske comebacket til 'N Sync i natt var Mona Berntsen (23) fra Oslo.
 3. Norske Mona (21) turnerer med Chris Brown

  (VG Nett) Mona Berntsen (21) har sikret seg drømmejobben sin. Nå er hun på Nord-Amerika-turné med superstjernen Chris…
 4. Mona (18) er Skandinavias beste danser

  (VG Nett) I fjor måtte hun gi seg på grunn av et ødelagt kne. Torsdag beviste Mona Jeanette Berntsen at hun er…
 5. One Direction: – Justin Bieber vet ikke hva han prater om

  LONDON (VG) One Direction satser på å gå seirende ut av krigen når boybandet og Justin Bieber gir ut plate på samme dag…
 6. Bieber til aksjon mot nakenbilder

  Justin Biebers advokater har sendt brev til amerikansk storavis med krav om at de ferske nakenbildene av popstjernen…

Mer om

 1. Justin Bieber
 2. Hollywood

Flere artikler

 1. Justin Biebers norske danser: – Han er en helt vanlig ung mann

 2. Mona Berntsen får drømmejobben av Justin Bieber

 3. Mona Berntsens ville sommer: 54 amerikanske byer med Justin Bieber

 4. Mona Berntsen tilbake med Justin Bieber

 5. Justin Bieber så Julie Bergans lydprøve: – Like greit jeg ikke visste at han så på

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder