VIKING:  Tobias Santelmann har en sentral rolle i nye stor BBC-serie. Foto:Nils Bjåland/VG
VIKING: Tobias Santelmann har en sentral rolle i nye stor BBC-serie. Foto:Nils Bjåland/VG Foto: ,

Tobias Santelmann i stor BBC-serie

RAMPELYS

Tobias Santelmann (33) har fått en sentral rolle i den nye
store BBC-serien «The Last Kingdom».

  • Borghild Maaland
Publisert: Oppdatert: 24.11.14 14:30

Innspillingen av dramaserien med handling fra slutten av 800-tallet, er allerede i gang. Santelmann er i Budapest der innspillingen foregår fram til neste sommer.

Det er BBC 2, BBC America og produksjonsselskapet Carnival (som også står bak Downton Abbey) som står bak storsatsingen. Serien bygger på Bernhards Cornwells suksess-serie «Saxon Stories», om tiden da vikingene herjet i England, før landet ble samlet til ett rike.

- Jeg spiller Ragnar (The Younger). Han er en stor kriger som er glad i det meste livet har å by på. Han og hovedpersonen Uthred har vokst opp sammen som brødre, og har et sterkt og tett bånd, sier Tobias Santelmann. To andre norske skuespillere er også klare fore storsatsingen, Julia Bache-Wiig og Ole Christoffer Ertvaag.

Santelmann, som akkurat nå er aktuell i NRK-serien «Øyevitne» , er strålende fornøyd med å få være med i den prestisjetunge serien. I England er serien allerede nevnt som klar utfordrer til «Game of Thrones» og «Vikings».

- Først og fremst gleder jeg meg veldig til å komme i gang. Vi har en strålende regissør (Nick Murphy) som har en klar idé om hva han vil med prosjektet. Og når skaperne av Downton Abbey lager TV-serie vet man hva de kan få til. Men hva som skjer når serien er klar for publikum er ikke noe jeg tenker på nå. Det kommer senere, fortsetter Santelmann.

Sentralt i serien er den unge helten Uhtred, sønn av en saksisk adelsmann som blir kidnappet av vikingene som gutt og vokser opp hos dem. Mye av serien handler om hans dragkamp mellom lojaliteten til engelskmennene kontra vikingene. Heroiske dyder, episke slagscener, religiøse spørsmål, krig og kjærlighet er temaer dette middelalder-dramaet med historiske og fiktive personer skal speile. BBC selv påpeker at serien skal ha dramatisk tyngde. Serien byr på en sterk casting av skuespillere.

- Jeg er utrolig glad for denne casten. For meg er det både gamle og nye bekjentskaper og jeg er sikker på at vi kommer til å ha det fryktelig moro, understreker Santelmann.

Tobias Santelmanns filmkarriere har de siste årene vært en bratt stige oppover. Han ble kjent for et stort publikum som Knut Haugland, i «Kon-Tiki». I den påkostede actionfilmen «Hercules» spiller han Rhesus, og markerte seg der positivt sammen med sine norske kolleger Aksel Hennie og Ingrid Bolsø Berdal.

De siste ukene har du sett Santelmann i rollen som politimann i NRK-serien «Øyevitne», og rett over jul kan du se ham i en annen NRK-satsing, «Kampen om tungtvannet». Der har Santelmann en sentral rolle som tungtvannsabotøren Joachim Rønneberg. Han medvirker også i den kommende TV serien «Frikjent». Skuespilleren er likevel ydmyk i forhold til både nasjonal og internasjonal karriere.

- Jeg er glad for å være en del av norsk film og tv akkurat nå. Vi har mange spennende prosjekter og nivået strekker seg stadig høyere. At det vi lager i Norge blir lagt merke til i utlandet, gjør at noen dører åpnes. Sånn sett har jeg vært veldig heldig, sier Tobias Santelmann.

Her kan du lese mer om