SJOKKERT: Sophie Elise synes det er veldig trist at musikkvideoen hennes er gjenstand for så mye hat. Foto: Odin Jæger VG

Sophie Elises musikkvideo får rasistiske hatkommentarer: Stenger kommentarfeltet

Det haglet med hatkommentarer på YouTube etter at Sophie Elise Isachsen spilte inn musikkvideo med en mørkhudet mann. Nå har plateselskapet valgt å stenge kommentarfeltet.

Artikkelen er over to år gammel

Da artisten, bloggeren, DJ-en og forfatteren la ut musikkvideoen til sin nyeste singel «All Your Friends», hadde hun ikke forventet at kommentarfeltet skulle bli pepret med rasistiske og nazistiske holdninger og kommentarer.

En rekke personer med anonyme kontoer går svært langt i hetsen av både Sophie Elise og den mannlige modellen som figurerer i videoen. I sterke ordelag langer de ut mot at Isachsen, som hvit jente, spiller ut en kjærlighetshistorie med en mørkhudet mann.

Les låtanmeldelsen: Sophies livløse verden

– Jeg synes det er helt sykt. Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg er sjokkert. Det sier dessverre mye om den mørke delen av samfunnet, forteller Sophie Elise Isachsen til VG.

– Helt ubegripelig

Nesten 600 kommentarer har kommet inn i løpet av natten, og mandag formiddag. En overvekt av de er hatske kommentarer fra både norske og utenlandske kontoer.

– Folk har tydeligvis et problem med at jeg er hvit og han er mørk, og det er for meg helt ubegripelig, sier Isachsen.

Plateselskapet ser svært alvorlig på hetsen, og vurderer om de skal foreta seg noe.

Fikk du med deg: Brudd for bloggeren Annijor

– Vi hadde ikke trodd at en vakker video om kjærlighet mellom to mennesker skulle lokke jordens avskum opp fra avgrunnen. Vi er dypt rystet og sjokkerte. Dette er en vanskelig og ett hundre prosent deprimerende situasjon. Skal vi stenge gørra ned og ikke gi de tyve idiotene mer oppmerksomhet enn de allerede har fått eller skal vi la dem steke i solen? Vi vurderer alle muligheter – også anmeldelse. Vi er i dialog med de rette instanser rundt dette, skriver Bjørn Rogstad, ansvarlig for norsk musikk i Universal Music i en epost til VG.

Bakgrunn: Gir ut singel

Stenger kommentarfeltet

Rundt klokken 21 mandag kveld opplyser plateselskapet at de nå har valgt å stenge kommentarfeltet:

«Universal Music velger å stenge kommentarfeltet på YouTube da vi ikke ønsker å gi de hatefulle ytringene mer boltreplass. Vi vet at det de er ute etter er oppmerksomhet, og det ønsker vi ikke å gi dem noe mer av. Vi har vært klokkeklare på hva vi mener om ytringene, men nå er det nok», skriver Universal Music Norge i en uttalelse til VG.

Husker du: Anniken Jørgensen ble syk av kjærlighetssorg

Isachsen har også lagt ut et lengre Instagram-innlegg hvor hun skriver om kommentarene.

Les også: Sophie Elise skriver bok om å være håpløst forelsket

– Jeg har blitt veldig lei meg

Isachsen forteller at hun er veldig glad for at plateselskapet ser så alvorlig på saken. Hun forteller at hun har fått mange meldinger fra venner og andre som sier at kommentarene har vært opprørende.

– Akkurat nå prøver jeg å samle meg litt. Jeg har venner som har blitt veldig lei seg, og jeg har blitt veldig lei meg, sier hun.

Isachsen mener at kommentarene ikke bare handler om henne, men har fått en mye større betydning.

– Jeg har vært stolt av videoen hele tiden. Nå ble den plutselig mye viktigere enn jeg trodde. Det videoen skulle vise vår kjærlighet, men nå har den blitt et symbol på noe som er feil i vårt samfunn, sier hun og sikter til rasismen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder