DØMT: Den kvinnelige toppbloggeren ble i fjor frikjent, men påtalemyndighetene anket dommen til Borgarting lagmannsrett. Foto: Espen Sjølingstad Hoen / VG

Toppblogger dømt til 90 dager fengsel

Kvinnen ble dømt for vold mot en mann på fest.

Hendelsen skal ha funnet sted i februar i fjor på en hjemmefest i Oslo. Bloggeren, som er i 20-årene, skal ha kastet en flaske eller et glass i ansiktet hans. Mannen, som også er i 20-årene, måtte sy fire sting.

I oktober i fjor møtte den kvinnelige bloggeren opp i Oslo tingrett etter å ha blitt tiltalt for vold. Hun ble senere frikjent, men ble dømt til å betale 15.000 kroner i erstatning.

Fikk du med deg? Toppblogger hentet i helikopter fra fjellside

Påtalemyndighetene anket dommen til Borgarting lagmannsrett. Ankeforhandlingene ble holdt 25.juni, hvor tiltalte og seks vitner, inkludert fornærmede, avga sin forklaring.

Toppbloggeren ble dømt til 90 dager fengsel.

«Flertallet har kommet til at tiltalte er skyldig i forsettlig kroppsskade», står det i dommen.

På grunn av provokasjon fikk kvinnen en strafferabatt på 30 dager fordi den fornærmede hadde provosert henne før voldshandlingen.

Så du? Toppblogger får flengende kritikk etter konkurs

Kvinnen må i tillegg betale 1187 kroner i erstatning.

– Veldig uenig

Bloggerens forsvarer, Cecilie Nakstad, forteller til VG at de skal gå nøye gjennom dommen for å se hva som kan ankes.

– Vi er veldig uenige i flertallets vurdering av bevisene. Vi mener mindretallets vurderinger, som er i tråd med tingrettens enstemmige dom, er korrekt, forteller Nakstad til VG.

Hun ønsker ikke å kommentere hvordan kvinnen har det.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder