Jørgine Vasstrand og Aleksander Hetland til «Skal vi danse»-finale

Danseeventyret er over for Victor Sotberg. Dermed skal treningsbloggeren og svømmeprofilen møte hverandre til dansefinale neste lørdag.

 • Marthe Nymoen

I elleve uker har kjendisene gjort sitt for å overbevise både seerne og dommerne om at de fortjener å være med videre i dansekonkurransen. Lørdag var det duket for semifinalene og årets nest siste runde.

Jørgine «Funkygine» Vasstrand (30) og Jørgen Nilsen (29) danset seg rett til finalen, mens Victor Sotberg (28) og Aleksander Hetland (36) måtte duellere om den siste finaleplassen.

Til slutt var det Sotberg som måtte legge danseskoene på hyllen.

SISTE DANS: Da var det slutt på danseeventyret for Victor Sotberg og Rikke Lund. Foto: OLA VATN

– «Skal vi danse» har vært et fantastisk eventyr, og det blir rart at det er over. I morgen kommer jeg til å ligge rett ut, sier han.

Sotberg og dansepartneren Rikke Lund har blitt gode venner i løpet av programmet, og er ikke redd for at relasjonen skal ta slutt selv om danseshowet er over.

– Vi kommer til å se hverandre masse fremover. Vi har blitt venner for livet, sier Sotberg.

Har du sett? Lisa Børud fra «Stjernekamp» har forlovet seg

Kjører samme taktikk

Svømmeprofilen Aleksander Hetland kom seg helskinnet gjennom duellen. Nå er han klar for å sette inn det siste støtet for å dra i land seieren neste lørdag.

– Vi kjører samme taktikk som vi har gjort hele veien. Vi må trene hardt og masse, sier Hetland.

– Nå er det fullt fokus på «Skal vi danse». Tidligere har jeg jo jobbet i tillegg, men det er det ikke tid til nå.

Emilie Nereng: – Jeg fikk virkelig oppleve hvor slemme folk kunne være

Før pausen lå Jørgine Vasstrand på førsteplass med hele 79 poeng etter å ha sanket sammen totalt syv tiere fra dommerpanelet. Dommerne og seerne stemte henne direkte videre til finalen.

– Jeg er lykkeligere enn på veldig lenge. Det føles helt sprøtt, sa treningsbloggeren da hun ble ropt opp som den første til å gå videre til årets finale.

Aldri vært jevnere

Ifølge pressekontakt Siril Vatne Meling i TV 2, har kampen om finaleplassene aldri vært jevnere. Alle de tre parene som konkurrerte hadde 351 dommerpoeng sammenlagt fra tidligere danser.

HYLLET VENNSKAPET: Svømmeprofilen Aleksander Hetland Nadya Khamitskaya danset seg til 36 poeng med sin quickstep til “I’ll be there for you” fra den kjente TV-serien Friends. Foto: OLA VATN

Forrige uke var det den tidligere toppbloggeren Emilie Nereng og dansepartner Santino Mirenna som måtte forlate dansekonkurransen etter en følelsesladet duell mot Victor Sotberg.

Dette danset parene i semifinalen:

 • Jørgine og Jørgen skal danse vals til «I will always love you» med Whitney Houston, og jive til «Land of 1000 dances» av Wilson Pickett.
 • Aleksander og Nadya skal danse quickstep til «I´ll be there for you» av The Rembrandts og argentinsk tango til «El tango de Roxanne» fra Moulin Rouge.
 • Victor og Rikke skal danse vals til «What the world needs now» av Burt Bacharach og salsa til «Rythm is gonna get you» av Gloria Estefan.

Fikk du med deg? «Stjernekamp» vant lørdagskvelden

Mer om

 1. Skal vi danse
 2. Hjem
 3. Emilie Nereng
 4. Gull

Flere artikler

 1. Historisk jevnt i «Skal vi danse»

 2. Trine Haltvik sendt hjem fra «Skal vi danse»: – Det er litt trist

 3. Emilie Nereng i «Skal vi danse»: – Prøver på veldig mye mer enn å være pene og sexy

 4. Christian Strand røk ut av «Skal vi danse»: – Dødskjedelig

 5. Jan Tore Kjær ute av «Skal vi danse»: – Gått ned over 20 kilo

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder