Prinsesse Alexandra gifter seg

(VG Nett) Danske prinsesse Alexandra (42) skal gifte seg med sin 15 år yngre kjæreste, Martin Jørgensen, i mars.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
Kongehuset

GIFTER SEG IGJEN: Prinsesse Alexandra (42). Foto: Scanpix

Tre år etter skilsmissen fra prins Joachim (37) er tobarnsmoren Alexandra klar for å tre inn i ektestanden igjen.

Det er det danske kongehuset som kunngjør nyheten ifølge Ekstrabladet.

«Hennes Høyhet Prinsesse Alexandra, grevinne av Frederiksborg, akter å inngå ekteskap med Martin Jørgensen lørdag 3. mars 2007. Vielsen vil finne sted under private former», lyder det i kunngjøringen.

Ikke lenger kongelig

Etter bryllupet med Martin (27), som er fotograf, er prinsesse Alexandra ikke lenger medlem av kongehuset, og hun vil ha tittelen grevinne av Frederiksborg, skriver avisen.

I henhold til dansk lov vil prinsesse Alexandra som grevinne fortsatt motta en årlig økonomisk statstøtte.

Etter at de har giftet seg vil paret bo i villaen på Østerbro sammen med prinsessens og prins Jochims to sønner, prins Nikolai og prins Felix. Martin har aldri før vært gift, men han har en datter fra et tidligere forhold.

SKILT: Prinsesse Alexandra og prins Joachim sammen med yngstesønnen på et bilde fra fire år tilbake. Foto: Scanpix

Kjærester lenge

Prinsesse Alexandra innledet raskt et forhold til Martin etter at hun var skilt fra prins Jocahim. Prinsessen skal ha møtt Martin Jørgensen i februar 2003, da hun var med UNICEF til Thailand. Jørgensen var med som kameramann for selskapet JJ Film, selskapet det danske hoffet foretrekker å bruke.

I oktober 2003 kom de første hintene om at det kongelige ekteskapet ikke bare var idyll. Prinsessen virket innesluttet på offentlige oppdrag, og i september 2004 kom sjokkbeskjeden om at prinsen og prinsessen skulle skilles.

Prinsesse Alexandra, som tidligere het Alexandra Christina Manley, og prins Joachim giftet seg i Frederiksborg Slotskirke i november 1995. De to møtte hverandre året før - under en privat sammenkomst i Hong Kong, hvor Joachim jobbet ved et rederi.

Prins Joachim har blitt koblet sammen med en rekke flamemr siden skilsmissen, men han har ingen offisiell kjæreste.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder