TAPTE: Lars Lillo-Stenberg og Andrine Sæther ankommer Høyesterett dagen før behandlingen av saken artistekteparet nå har tapt mot Se og Hør. Foto: Scanpix

Andrine Sæther: - Dette er bare trist

- Dette er bare trist, sier skuespiller Andrine Sæther etter at hun og ektemannen Lars Lillo-Stenberg tapte i Høyesterett mot ukebladet Se og Hør.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Se og Hør fikk medhold i at de ikke brøt med straffelovens bestemmelser om privatlivets fred da de offentliggjorde tekst og bilder fra parets bryllup i 2005.

Sæther mener saken ikke handler om ytringsfrihet, men om penger.

Les mer:Lillo-Stenberg og Sæther tapte mot Se og Hør

- Se og Hør og den typen journalistikk, som brer seg mer og mer i alle aviser, handler om penger og om å selge blader, og om å ha en åpning for å kunne gå inn i folks privatliv og selge det, sier skuespilleren.

Flertallet av de fem dommerne i Høyesterett mener det ikke er snakk om krenkende opptreden av ukebladet i saken.

Les mer:Kokkvold støtter Se og Hør-frikjennelse

- Dommerne sier det ikke er krenkende, fordi det er en gladnyhet. Men det har aldri vært noen gladnyhet å lese om sitt eget bryllup når jeg ikke har gitt tillatelse, sier Andrine Sæther.

Slike reagerte Sæther på bildene:- Se & Hør ødela bryllupet

Ekteparets advokat, Harald Stabell, har varslet at det kan bli aktuelt å bringe den inn for Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Sæther kan ennå ikke uttale seg om hva hun og ektemannen vil gjøre videre i saken.

- Saken er blitt enda viktigere nå. Vi vant i tingretten og lagmannsretten, og det er vanskelig å forstå at Høyesterett anerkjenner denne type journalistikk. Jeg tror ikke at flertallet av norske journalister bifaller slik journalistikk, sier Sæther.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder