ROJALT AVTRYKK: Chris O'Neill viser fornøyd frem fotavtrykket han har fått av sin datter, svenske prinsesse Madeleines førstefødte.

Stolt far på godfot med prinsesse-babyen

Chris O'Neill kjempet mot tårene

NEW YORK/OSLO (VG) Prinsesse Madeleines ektemann Chris O'Neill møtte pressen med den drøyt 13 timer gamle datterens fotavtrykk på armen.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I påvente av de første bildene av barnet hadde O'Neill en liten smakebit på lur.

På høyrearmen har han nemlig fått et avtrykk av den nye verdensborgerens venstre fot.

O'Neill var så glad og rørt at han måtte kjempe for å holde tårene tilbake. Stadig ble stemmen tykk, og han måtte konsentrere seg hardt for ikke å bli emosjonell.

Den vanligvis så velpleide mannen kom ubarbert.

- Amazing!

Slik svarte han da han ble spurt om hvordan han hadde det rett før han møtte et stort mediaoppbud på sykehuset.

O'Neill synes det var fantastisk å holde sin nyfødte datter for første gang.

- Det har vært en fantastisk dag, en fantastisk natt. Det var en fantastisk følelse å holde henne. Vi er så takknemlige, sa den nybakte pappaen på sykehuset fredag ettermiddag.

Prinsesse Madeleine (31) fikk sin første datter natt til fredag, på luksussykehuset New York-Presbyterian Hospital 20. februar klokken 04.41 norsk tid).

- Hun har mørkt hår og mørkebrune øyne, og ligner på sin mamma. Det var det jeg håpet på, smiler O'Neill.

Det svenske kongehuset har ikke offentliggjort om den lille Madde-kopien får en kongelig tittel, men flere svenske eksperter mener at det vil gå i den retning, og at O'Neills noe uventede pressekonferanse støtter teorien om at babyen blir en ekte prinsesse.

Jenta veide 3150 gram og var 50 centimeter lang.

Chris og Madeleine har bestemt navnene sammen. O'Neill sier at han har lyst til å fortelle hva de har landet på, men at han ikke får lov ennå.

Madeleines mann røper at det ikke var bare-bare å være med på fødsel for første gang.

- Jeg er overveldet akkurat nå. Gårsdagen var en dag med mange følelser. Man blir jo nervøs av å se sin kone gå gjennom en slik situasjon. Jeg gjorde det jeg kunne for å hjelpe, forteller O'Neill.

På spørsmål om hvordan han har tenkt å feire sitt første barn, var han klar i talen:

- Jeg skal ta en drink senere i dag!

Det svenske kongeparet er i lykkerus over det nye barnebarnet, deres andre, og ønsker samtidig å slå ring om den lille familien.

- Vi føler både lykke og varm takknemlighet, og gleden er stor. Vi ønsker nå at prinsesse Madeleine og Christopher får ro og kan ta vare på denne unike tiden med sin vesle datter, skriver kongeparet på det svenske hoffets hjemmesider.

GIFTET SEG I FJOR: Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill ble gift i juni 2013. Foto: Mattis Sandblad


«Maddes» storebror, prins Carl Philip (34), er en meget fornøyd onkel.

- Dette er «jättekult». Jeg lengter etter å se den lille jenta. Jeg har pratet med min søster og sendt tekstmeldinger med Chris. De er begge kjempeglade, sa han til Expressen fredag formiddag.

Kronprinsesse Victorias datter, Sveriges yngste tronarving, er også blant gratulantene.

- Estelle er veldig nysgjerrig på sin nye kusine. Vi ønsker dem masse lykke til, sier kronprinsparet til hoffets hjemmeside.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder