BRYR SEG IKKE OM LESBERYKTENE: Miley Cyrus, datteren til country-artisten Billy Ray Cyrus, er klar på at hun slettes ikke bryr seg om ryktene om at hun er lesbisk. Foto: Afp

Miley Cyrus snakker ut om homoryktene

- Å være lesbisk er et kompliment i forhold til alle de andre tingene jeg har blitt kalt

Popstjernen er forlovet med en mann, men elsker å spille på ryktene om at hun liker kvinner.

  • Jennifer Bråthen
  • Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Den tidligere «Hannah Montana»-skuespilleren har lyktes i å skape seg et nytt image.

Fra søt og uskyldig tenåringsidol, fremstår nå «We Can't Stop»-artisten som rocka og rebelsk. Hun har også twitret at hun drømte om artisten Katy Perry.

I august i fjor lot Cyrus (20) sine brune lokker falle til fordel for en platinablond, kortklipt sveis med barberte sider. Selv om artisten er forlovet med «Hunger Games»-skuespilleren, Liam Hemsworth, har hennes spreke hårklipp resultert i verserende rykter om at artisten foretrekker jenter fremfor gutter.

I samtale med Toronto Sun tidligere denne uken slo imidlertid Cyrus ryktene i bakken med en knusende ro.

BARNESTJERNE: Miley Cyrus fikk raskt et liv i rampelyset. Her er hun på rød løper i forbindelse med en filmpremiere i 2007. Foto: WireImage

- Jeg synes ikke at det å være lesbisk er en dårlig ting. Så hvis du synes jeg ser ut som en lesbe, blir jeg ikke fornærmet. Å være lesbisk er et kompliment i forhold til alle de andre tingene jeg har blitt kalt, sier artisten til magasinet.

Cyrus sier også den nye sveisen har forandret livet hennes, fordi hårklippen oser av selvtillit.

Støtter homofile

Den populære sangeren har lenge vært en støttespiller for lesbiske, homofile, bifile og transseksuelle organisasjoner. I 2011 tatoverte Cyrus et likhetstegn på langfingeren for å vise sin støtte til homofile ekteskap.

I følge Huffington Post har hun også sagt at hennes favorittfans er hennes homofile tilhengere. Nylig roste hun filmgiganten Disney for å bruke et par av samme kjønn i en av deres serier.

Stjernen mener bestemt at enhver amerikaner skal ha like rettigheter og plikter.

- Hvis man unnlater å legalisere homofile ekteskap, vil mange fremdeles ikke ha samme krav på helsetjenester, bli ansett som familiemedlemmer, eller ha samme trygghet som heterofile par nyter godt av. Hvordan er dette annerledes enn å måtte sitter bakerst i bussen på grunn av hudfarge, sier hun i et intervju
med magasinet Glamour i fjor.

Ifølge stjernens Twitterkonto har hun også drømt at hun har hatt sex med sin kollega Katy Perry.

Stor stjerne

Cyrus er kanskje best kjent for sin rolle som «Hannah Montana» i TV-serien med samme navn. Hun debuterte på skjermen i 2006, og programmet en raskt en suksess. Tross sin unge alder er hun i dag en av verdens største tenåringsidoler.

Nå for tiden er Cyrus høyaktuell med singelen «We Can't Stop». Låta har ligget fire uker på VG-lista med syvende plass som beste plassering.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder