GOD KJEMI: Kjetil Mørland og Debrah Scarlett føler at de er trygge på låten og hverandre. Etter gårdagens kostymeprøve runget applausen, både i presserommet og blant publikum. Foto:Tore Meek,NTB scanpix

Norges Eurovison-håp: Dette er vårt sterkeste våpen

WIEN (VG) Torsdag kveld må Kjetil Mørland (34) og Debrah Scarlett (21) kjempe mot de gjenværende 16 landene som konkurrerer om en plass i finalen. Douen har oppskriften på suksess klar.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Torsdag kveld er det klart for andre semifinale, og der skal Norge og 16 andre land konkurrere mot hverandre for å kapre en av de ti plassene i finalen.

Men Norges Eurovision-håp har ikke slappet mye av i den østerrikske hovedstaden siden de kom ned hit for over en uke siden:

– De siste dagene har vært veldig intense. Vi lever i vår egen boble her nede, så det føles litt som vi er i en annen verden. Men det har vært utrolig spennende, og veldig lærerikt, forteller Mørland til VG.

– Det har overrasket meg hvor stor interesse det er fra fans og presse. Man kan ikke forestille seg hvordan det er å være med på dette før man står her selv, sier Scarlett.

Øve, øve, øve

Og mellom alle pressekonferansene, prøvene og intervjuene har duoen øvet på det de skal gjøre i de minuttene de er på scenen:

– Scenografi, koreografi og fremføring. Vi har terpet på hvordan vi synger hver eneste tone, sier Debrah, før Mørland skyter inn:

– Vi har laget veldig stor vekt på formidling, for det er vårt sterkeste våpen i denne låten og konkurranse. Underveis er det mange nærbilder, så alt handler om å formidle teksten til de som ser og hører på.

Onsdag hadde duoen to kostymeprøver – som ifølge Eurovison-eksperter VG snakket med gikk svært bra. Både den norske og svenske eksperten var soleklar i sin tale: Norge går videre til finalen.

– Vi krysser fingrene, og satser på at vi faktisk klarer det. Musikalsk sett er dette en veldig sterk semifinale, så det blir spennende å se hvordan det går. Å stå på scenen i går var utrolig kult. Vi kjente energien og vibreringen fra folk som jublet. Det var en spesiell følelse, sier Mørland.

– Måns er sjarmerende

SMELTET MANGE HJERTER: Måns Zelmerlöw represenerer Sverige under årets Eurovision-konkurranse. Torsdag skal han kjempe om å komme seg til finalen. Foto:Leonhard Foeger,Reuters

Svenske Måns Zelmerlöw (28) er i år storfavoritt, og den norske duoen forstår hvorfor mange holder med 28-åringen.

– Låten er veldig bra, og så har han kul scenografi, sier Mørland.

– Og så er han veldig sjarmerende på scenen. Han har både attityde og stemmen, han er rett og slett kul, supplerer Scarlett med.

– Sverige har fått kritikk for at låten hans «Heroes» ligner på David Guettas «Lovers On The Sun». Er dere enige i det?

– Produksjonen er ganske lik, men ikke selve melodien. Jeg synes at man kan høre referansen til Guetta, men slik er det jo med mange låter – spesielt i Eurovision hvor det er slik at hvis den miner deg om noe, så er det en god Eurovision-låt, sier Mørland.

– Hvis det ender opp med en duell mellom Norge og Sverige, vinner Norge?

– Kanskje, sier Mørland og smiler, før han fortsetter: Men det er ikke opp til oss, for etter vi har vært på scenen på torsdag er veien vår videre i andres hender.

Kveldens semifinale starter klokken 21.00, og du kan se den på NRK1. Fra 23.00 sender VGTV direkte fra Wien og gir deg de ferskeste reaksjonene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder