I RETTEN: Allison Mack etter høringen i den føderale retten i Brooklyn, New York mandag. Foto: Mark Lennihan / TT NYHETSBYRÅN

«Smallville»-skuespilleren innrømmer å ha lurt kvinner inn i sex-kult

Allison Mack (36) erklærte seg mandag skyldig i tiltalen som gikk ut på at hun skal ha manipulert unge kvinner til å ha vært sexslaver.

Skuespilleren, som er mest kjent fra TV-serien «Smallville», ble for ett år siden pågrepet og fengslet. Mack ble siden løslatt mot kausjon.

Under en høring i Brooklyn, New York, fredag, innrømmer 36-åringen skyld, skriver nyhetsbyrået AP.

Dommen er ventet å falle 11. september.

les også

Superstjernen Halsey (24) var hjemløs: Vurderte prostitusjon

Keith Raniere (57), grunnleggeren av selvhjelpsorganisasjonen som omtales som en sexkult, NXIVM, ble pågrepet i Mexico i slutten av mars. Allison Mack var sammen med ham da han ble arrestert. Flere kvinner skal ha blitt brennmerket med Ranieres initialer og blitt tvunget til å ha sex med ham.

Kvinnene i gruppen som klarte å rekruttere andre skal angivelig ha fått tittelen «master», mens de andre gikk under betegnelsen slaver.

Raniere skal ikke bare være lederen, men også den eneste mannen tilknyttet nettverket.

Mack skal ha vært sentral i virksomheten, men har tidligere nektet all skyld og stilt seg uforstående til anklagene.

les også

Madonna skal opptre under Eurovision i Israel

Mandag var tonen imidlertid en annen.

AP skriver at 36-åringen gråt da hun innrømmet skyld og unnskyldte seg til kvinnene som skal ha blitt utnyttet av Raniere.

– Jeg trodde Keith Ranieres hensikter var å hjelpe folk. Og jeg tok feil, skal hun ha sagt til dommeren.

Ved å erklære seg skyldig slipper hun å møte i retten sammen med Raniere og andre personer som angivelig er i hans indre sirkel.

CNN har tidligere skrevet at dersom Raniere og Mack blir funnet skyldig, kan de vente seg en strafferamme på mellom 15 år og livstid.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder