Donald Trump om Taylor Swift: – Liker Swifts musikk 25 prosent mindre

Den amerikanske presidenten forteller hva han synes om popdronningen etter at hun røpet sitt politiske ståsted på Instagram - i en post som ser ut til å ha stor effekt på velgerne.

Artikkelen er over ett år gammel

I går skrev popdronningen Taylor Swift (28) om sitt politiske ståsted, der artisten røper at hun er demokrat på sin hals.

Swift poengterte på Instagram at hun ønsket å stemme mot diskriminering av LGBTQ-miljøet (lesbian, gay, bisexual, trans and queer, red.anm.) og mot det hun beskriver som «systematisk rasisme» i USA.

les også

Taylor Swift røper for første gang hva hun stemmer politisk

Videre skriver Swift at det ikke vil være mulig for henne å støtte republikanerens senatorkandidat Marsha Blackburn, som hun mener har en skremmende svak merittliste med tanke på innsats for likestilling.

Den amerikanske presidenten Donald Trump er imidlertid uenig med popartisten. Trump møtte pressen på South Lawn mandag ettermiddag, der han ble spurt om Swifts syn på politikken og Marsha Blackburn.

– Marsha Blackburn gjør en veldig god jobb i Tennessee, svarer Donald Trump til TMZ.

les også

Fridde til kjæresten foran Taylor Swift

I 2013 skrev Huffingtonpost at Marsha Blackburn mente kvinner «ikke ønsket» likestilt lønn mellom kvinner og menn. Blackburn stemte blant annet mot «Lily Ledbetter Fair Pay Act», som skulle bedre kvinners rettigheter på arbeidsplassen.

– Jeg mener det er viktigere at kvinner blir anerkjent av selskapene. Jeg har alltid sagt at jeg ikke vil få en jobb kun fordi jeg er kvinne, men fordi jeg er best kvalifisert til jobben, sa Blackburn den gang, og la til:

– Det å sørge for at selskapene beveger seg i den retningen - det er det kvinner vil ha. De vil ikke at dette skal avgjøres i Washington. De vil heller ha makt og kontroll og evnen til å ta disse avgjørelsene for seg selv.

Saken fortsetter under bildet.

Den amerikanske presidenten legger til at Taylor Swift sannsynligvis ikke vet noe særlig om Marsha Blackburn.

– Jeg er sikker på at Taylor Swift ikke vet noe om henne. La oss si at jeg liker Taylor Swifts musikk 25 prosent mindre, sier han.

Mellomvalget i USA er den 6. november, og nærmer seg med stormskritt.

– Hun (Blackburn) leder nå vesentlig, noe som hun burde gjøre, sier Trump.

Massiv økning i antall registreringer

Popartisten kommer til å avlegge sin stemme i Tennessee, som er en republikansk stat. Swift røpet på Instagram at stemmen hennes ville gå til demokraten Phil Bredesen i stedet.

«Jeg stemmer på Phil Bredesen i Senatet og Jim Cooper i Representantenes hus», lyder det fra popstjernen, som maner alle sine 112 millioner følgere på billeddelingstjenesten, til å utføre sin samfunnsplikt og stemme.

«Vær så snille å sette dere ordentlig inn i hva kandidatene deres står for», legger hun til.

les også

Boyband fra Sør-Korea slo Taylor Swift-rekord

Etter oppfordringen fra Taylor Swift, har Vote.org fått en massiv økning i antall registreringer fra folk for å kunne stemme til valget, skriver BuzzFeedNews.

– Vi er oppe i 65.000 registreringer på 24 timer siden Taylor Swifts innlegg, sier Kamari Guthrie, kommunikasjonsdirektør for Vote.org.

For å sammenligne, var det rundt 190.000 som registrerte seg i hele september, mens 56.000 registrerte seg i august.

– Takk Gud for Taylor Swift, sier Guthrie.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder