KREATIVE FORSLAG: Tre av forslagene falt umiddelbart i smak. Fra v.: Initiativtager Christian Ringnes med «Kvinne i rødt» av Katrine Bjerke fra Oslo, daglig leder av Barnekunstmuseet Angela Goldin med «Mors kjærlighet» av Vienca Wan Ka Chan fra Kina, og billedhugger Per Ung med «Kvinne i tre stadier» av Anja Cuhale fra Slovenia. Foto: Jan Petter Lynau

Alt for damene

Kvinnene kommer til å erobre hele åsen og sette sitt definitive preg på et område på 250 mål rundt Ekebergrestauranten.

  • Per Lillelien
Publisert:

Barn og ungdom fra 36 land over hele verden har boblet av kreativitet i konkurransen om å lage forslag til skulpturparken som er planlagt oppført i tilknytning til den berømte funkisrestauranten i utsiktsåsen over Oslo.

Temaet for konkurransen er «I kvinnens ånd», alt for damene, en ren hyllest til kvinnen.

Skulpturforslagene skal produseres og forstørres av profesjonelle. Sammen med skulpturer laget av andre kunstnere vil de foreviges, og naturlig gli inn i terrenget rundt restauranten.

Enorm respons

- Etter at vi inviterte barn og ungdom fra fem kontinenter til å bidra, har responsen vært imponerende. 700 skulpturmodeller har kommet inn, svært mange av dem veldig originale og filosofiske. Over halvparten av bidragene er norske, sier daglig leder av Barnekunstmuseet Angela Goldin til VG.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder