SAMMEN PÅ SCENEN: Marian Saastad Ottesen og Nils Jørgen Kaalstad, her flankert av Ingar Helge Gimle og Anette Hoff. Foto: Riksteatret

Kjærester hjemme og på scenen

(VG Nett) Kjæresteparet Nils Jørgen Kaalstad og Marian Saastad Ottesen skal reise land og strand rundt med teateroppsetningen «Hvem er redd for Virginia Woolf», men er ikke redd for å bli lei av hverandre.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL
Side ikke funnet

- Det er umulig å bli lei av Jøgge! Utbryter skuespiller Marian Saastad Ottesen, da VG Nett spør om det ikke kan bli vel mye samliv på de to.

Fra 27. februar skal paret reise landet rundt med oppsetningen «Hvem er redd for Virginia Woolf», udødeligjort på film med Richard Burton og Elizabeth Taylor i 1966.

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden

Jøgge kan heller ikke vente med å få reise rundt med kjæresten på turné.

- Jeg tror det blir kjempekoselig jeg! Vi jobber i samme hus på Nationalteatret, men vi ser hverandre ikke hele tiden der heller, sier han.

De to møttes under en barneteateroppsetning i Stavern. Siden har de spilt i flere barneteateroppsetninger sammen, men nå gleder de seg til å gjøre noe «ordentlig».

- Det er mye tull og tøys, men nå skal vi spille voksenteater, sier Marian.

Les også: Her er Marian, «Fatsos» nye kjæreste

Les også om Riksteatret: Himmelblå-Line skal spille drømmedama

Teaterstykket har blitt omtalt som «verdens mest berømte nachspiel» med temaer som svik og sjalusi på programmet.

Saastad Ottesen og Kaalstad spiller det unge paret Honey og Nick som blir bedt med på nachspiel av det eldre paret George og Martha, spilt av Anette Hoff og Ingar Helge Gimle.

Regissør er Petter Næss, som blant annet har laget filmene «Elling» og «Tatt av kvinnen». Saastad Ottesen spilte hovedrollen i sistnevnte.

BERØMT NACHSPIEL: Ingar Helge Gimle, Marian Saastad Ottesen, Nils Jørgen Kaalstad og Anette Hoff skal reise rundt med teaterstykket «Hvem er redd for Virginia Woolf». Foto: VG

- Jeg har jobbet med Petter helt siden jeg gikk ut fra teaterhøyskolen og det er alltid spesielt å vende tilbake til han, sier Marian.
Begge har sett filmen, men håper på å bidra med en mer moderne versjon på scenen.
- Spillestilen i filmen er litt datert, selv om de ble nominert til Oscar for filmrollene. Jeg tror vi kan gjøre det på en annen måte, sier Nils Jørgen.

Fulle på scenen

Paret er spent på hvordan det blir å spille full på scenen, kveld etter kveld.

- Vi får øve mye! Mye «method-acting» er løsningen, sier Nils Jørgen og ler.

- Det blir mye hjemmeøving på kveldene, sier Marian som mener hun er den beste av de to til å spille full. Den uttalelsen pirrer konkurranseinstinktet til Nils Jørgen.
- Ok, greit. Den utfordringen tar jeg!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder