HYLLES: Etter at Whitney Houston ble bekreftet død natt til søndag har ikke reaksjonene latt vente på seg blant kjendiser. Her er hun fra en galla for nøyaktig ett år siden. Foto: Reuters

- En av de største stemmene har stilnet

Amerikanske artister sørger over sangstjernen

Wayne Rooney kaller Houston den beste kvinnelige artisten gjennom tidene

Norske kjendiser uttrykte sin sorg i natt

(VG Nett) Kjendiser fra inn - og utland uttrykker sin sorg etter at det ble kjent at Whitney Houston døde natt til søndag, norsk tid.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Sangstjernens manager Kristen Foster bekreftet dødsfallet ovenfor flere amerikanske medier.

Reaksjonene på nettsamfunnet Twitter forteller om en artist som har gjort dype inntrykk.

- Whitney var grunnen til at mange av oss gjør det vi gjør. Noen få stjålne øyeblikk er alt vi deler, skriver artisten Pink.

Nicki Minaj har valgt å legge ut et bilde av Houston sammen med Michael Jackson.

I SORG: Justin Bieber. Foto: Pa Photos

Også Justin Bieber har latt seg blende av Houstons stemme til tross for sin unge alder.

- Hørte akkurat nyhetene. En av de beste stemmene noensinne har stilnet. Hvil i fred Whitney Houston. Mine tanker går til hennes venner og familie, skriver Bieber.

- Ingen ord. Bare tårer, skriver en av USAs største artister Rihanna om sangstjernen som har vært en av musikkindustriens aller største stjerner i halvannet tiår, på sin Twitter-profil.

Det skal ha vært en i Houstons følge som fant sangstjernen livløs på hotellrommet hennes i 4. etasje.

Ifølge kjendisnettstedet TMZ skal ambulansepersonell ha utført hjerte - og lungeredning uten at det hjalp.

Norske artister i sorg

Også flere norske artister kommenterte i natt dødsfallet på sine Twitter-profiler.

- Greatest love of all! Whitney Houston hvil i fred, skriver Samsaya.

- HVIL I FRED: Omer Bhatti uttrykte sin sorg på Twitter etter Whitney Houstons dødsfall natt til søndag. Foto: Erlend Aas, Scanpix

- I wanna dance with somebody, skriver tidligere Briskeby-vokalist Lise Karlsnes - med klar henvisning til en av Houstons mest kjente hits.

Også Omer Bhatti uttrykker sin sorg:

- Hvil i fred utrolige Whitney Houston.

Fotballstjerner hyller R&B-sangeren

- Whitney har gått bort. Hvil i fred, du vil leve for alltid. Kan ikke tro det, jeg vil løpe til deg. Kan virkelig ikke tro det, skriver Wayne Rooney på sin Twitter-profil før han fortsetter:

- Jeg vokste opp med å høre på Whitney. Så alle som spør hvorfor jeg skriver om henne, vis respekt. Beste kvinnelige artist gjennom alle tider.

- Hvil i fred Whitney Houston. En av de nydeligste stemmene. Veldig triste nyhter, kan ikke tro det, skriver Norges landslagsspiller John Arne Riise.

Nyheten om dødsfallet kom dagen før årets utgave av den prestisjetunge Grammy-utdelingen. Hvordan utdelingen vil preges av Whitney Houstons død, er foreløpig ikke kjent. Men at Houston, som selv har vunnet seks Grammy-priser, vil bli hedret, er det liten tvil om.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder