PAR I HJERTER: Gunhild Melhus er i New York for å skrive ferdig sin doktorgrad. Petter Stordalen er der for å lære mer om hotell, miljø og forretningsliv. Foto: VG

Luksus i tre måneder for Stordalen

Blar trolig opp flere hundre tusen for hotellopphold

Petter Stordalen (46) og forloveden Gunhild Melhus (30) bor på hypereksklusive Mandarin Oriental Hotel under sitt tre måneder lange opphold i New York.

  • Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Han ønsker derimot ikke å kommentere hva det koster å bo på luksushotellet i 90 dager.

- Jeg har ingen kommentar til dette. Men solen skinner her i New York, og jeg er akkurat ferdig med en joggetur i Central Park sammen med Gunhild, sier en fornøyd Stordalen på telefon fra USA.

Det var til kundemagasinet Steen & Strøm Magasinet at Stordalen først opplyste at paret bor på hotellet, og Stordalen bekrefter hotelloppholdet til VG.

Ekslusivt

Mandarin Oriental Hotel går for å være et av de mest eksklusive hotellene i New York, og besøkes ofte av superstjerner som Dennis Hopper (74), Lance Armstrong (38) og Helen Mirren (64). Rommene ligger i øvre sjikt på Time Warner-senteret, og de beste hjørnesuitene har utsikt over Central Park og deler av Manhattan.

Prisen for en suite på 80 kvadrat med utsikt over Central Park ligger på nesten 18000 kroner per natt, mens mindre suiter på 40 kvadrat koster rundt 8000 kroner per døgn. Bor du på et av hotellrommene har du også tilgang til VIP-delen av hotellets spa-anlegg, badebasseng med utsikt og eget trimrom.

Vagabond

For å bo en av de største suitene i 90 dager må du dermed ut med over 1,6 millioner kroner - hvis du ikke får prutet ned prisen.

Ifølge redaktør og grunnlegger av reisebladet Vagabond, Helge Baardseth, er Mandarin-hotellene noe av de mest eksklusive som finnes i verden.

- Jeg har besøkt åtte av dem, og alle er som små luksusoaser. Det er også ekstremt mange tjenestefolk som hele tiden skal hjelpe deg med alt fra skopuss til avishenting. Som nordmann blir man nesten litt brydd over all servicen, sier Baardseth til VG.

Han forteller at det først og fremst er forretningsfolk som besøker disse luksushotellene.

- Disse hotellene er ikke for vanlige feriegjester ettersom det er altfor dyrt. Flertallet av gjestene er mennesker som representerer firmaer og skal ha møter på hotellet, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder