VELKOMMEN TIL JUNGELEN!: Axl Rose lot seg ikke stoppe av brukket ben i Las Vegas fredag kveld. Han gjennomførte konserten sittende på en trone som tidligere er brukt av kompisen Dave Grohl i Foo Fighters. Roses tidligere hatobjekt nummer én, Slash, til høyre. Foto: Splash News

Axl Rose brakk beinet - i gips på scenen

Brukte Dave Grohls trone

Sist helgs overraskelseskonsert med Guns N'Roses skapte komplikasjoner for Axl Rose. Han brakk et bein i foten og måtte gipses.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det stoppet ikke Axl Rose fra å opptre i Las Vegas fredag kveld, melder Rolling Stone. Helt etter rocklegendens logistikk (han er notorisk for sent ute til sine egne konserter) ble han halvannen time for sent trillet frem til scenen i rullestol av et par lettkledde damer, og entret den (scenen!) på krykker, før han satte seg på en trone og gjennomførte to og en halv time med Guns-klassikere.

Onde tunger var kjapt ute med å si at Axl Rose endelig hadde han fått en stol etter sitt eget selvbilde, en kongetrone. Men tronen, den tilhører faktisk Dave Grohl i Foo Fighters!

LES OGSÅ: Guns N'Roses gjenforent i natt!

Rose og Grohl er gode venner, og den spesialbygde tronen måtte Dave Grohl selv sitte på for å fullføre Foo Fighters-turneen etter at han selv brakk beinet under en konsert i Göteborg i fjor sommer.

TRONENS EIER: Dave Grohl sittende på tronen under en konsert i Sør-Korea i juli i fjor etter å brukket beinet i Sverige. Foto: Ed Jones Afp

Guns N'Roses er selve hovednavnet på plakaten når Coachella-festivalen braker løs neste uke. Derfor passet det svært dårlig at Axl Rose brakk beinet under en overraskende og ikke-annonsert konsert på The Troubadour i Los Angeles sist helg.

Ifølge Rolling Stone var det først mot slutten av konserten i går at scenearbeidere dro ned et trekk fra tronen som inntil da hadde skjult logoen til Foo Fighters, bokstavene FF.

LEST DENNE?: Axl Rose vil ikke inn i rockens Hall of Fame

Det var Axl Rose selv – via sin Twitter-konto – som rett i forkant av gårsdagens konsert la ut en video der hans lege, Dr. Rachel Triche, forklarer hvorfor Roses ben er gipset.

– Dette er hva som kan skje når du forsøker å gjøre noe du ikke har gjort på nesten 23 år, er vokalistens egen kommentar til videoen.

Det har vært knyttet store forventninger til gjenforeningen av det nesten originale Guns N'Roses med Axl Rose, Duff McKagan og Slash. Spesielt Axl og Slash har hatet hverandre i årevis. I 2009 sa Axl Rose rett ut til Billboard at én av dem ville dø før det ble en gjenforening.

Syv år senere – og tyve år siden Slash først forlot Guns N'Roses – skjer det altså likevel, foreløpig på Coachella og i 21 amerikanske byer senere i sommer.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder