TAPPER KAMP: Det er 26 år mellom Celine Dion og Rene Angelil, men paret har holdt sammen i snart 30 år. Dion har alltid omtalt ektemannen som sitt livs store kjærlighet. Her på et bilde fra 2011. Foto: Lucas Jackson , Reuters

Celine Dion mistet ektemannen

Celine Dions ektemann René Angélil er død av kreft, 73 år gammel.

Artikkelen er over fire år gammel

René Angélil døde i dag torsdag. Han har gjennomgått behandling for kreft i flere år. Familien bekrefter døsfallet overfor People.

«Rene Angelil 73, gikk bort i morges i sitt hjem i Las Vegas etter en lang og tapper kamp mot kreft», heter det i uttalelsen.

Celine Dion lettet på sløret i et TV-intervju med ABC News i fjor. Der fortalte hun at ektemannen, som frem til i 2014 var hennes manager, var svært syk.

Måtte mates med sonde

– Han kan ikke bruke munnen. Han kan ikke spise. Jeg må mate ham. Han har en ernæringssonde, og jeg må gi ham mat tre ganger om dagen. Jeg er alene om dette. Så jeg mater både ektemannen min og barna mine, sa en gråtkvalt Dion i intervjuet.

Dion og Angelil giftet seg i 1994 – 14 år etter sitt første møte. Dion var bare 12 år da hun første gang ble presentert for 26 år eldre Angelil, som senere ble hennes manager og store kjærlighet. Rene har tidligere sagt at han ville dø i armene til Celine Dion.

Dion har nå måttet hyre en ny manager, og hans navn er Aldo Giampaolo.

Ønsket at hun skulle stå på scenen

I utgangspunktet fikk Angelil kreftdiagnosen allerede på slutten av 1990-tallet, og fikk tilbakefall i 2013. For snart tre år siden ble han operert for en svulst i halsen, hvor legene blant annet fjernet deler av tungen hans. I 2014 besluttet Dion å utsette en rekke konserter, nettopp som følge av ektemannens sykdom. I fjorgjorde hun likevel comeback i Las Vegas med en rekke konserter, etter ønske fra ektemannen.

Det var nemlig ektemannen som overbeviste henne om å gjennomføre de planlagte showene. Hun har tidligere forklart at hun og ektemannen har snakket om hvordan en eventuell begravelse skal utføres.

– «Jeg vil dø i armene dine», sier Rene – og jeg svarer at jeg skal være der for ham, fortalte artisten til pressen i fjor.

Dion og Angelil har en sønn på 14 år og tvillinggutter på fire.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder