PÅ PLASS: Jarle Bernhoft er her på den røde løperen før Grammy-utdelingen. Dessverre ble det ingen pris for nordmannen, som var den første ikke-amerikaner som ble nominert til prisen noen sinne. Foto:Valerie Macon,Afp

Bernhoft: – Føler at jeg har vunnet

Ingen norske Grammy-vinnere

LOS ANGELES/OSLO (VG) Sju nordmenn var nominert da verdens gjeveste musikkpris ble delt ut natt til mandag. Dessverre ble det ikke norsk jubel i år.

  • Marthe Berg
  • Merete Gamst
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Natt til mandag norsk tid blir den 57. Grammy Awards avholdt i Los Angeles, hvor artister, både nye og erfarne, skal hylles. Årets store musikkbegivenhet blir ledet av den amerikanske rapperen LL Cool J (47), for fjerde gang.

Jarle Bernhoft (38) var Grammy-nominert i kategorien Beste R&B-album, for sitt album «Islander», fra 2014. Bernhoft var selv på plass i salen da den gjeve musikkprisen ble delt ut, før han hastet videre til en spillejobb.

– Det er bare utrolig gøy å være her og å være nominert, sa han til VG i Los Angeles før prisutdelingen.

Det var den amerikanske sangeren Toni Braxton med albumet «Love, Marriage & Divorce» som vant prisen for Beste R&B-album.

Bernhoft hadde før utdelingen en nøktern holdning til eventuell seier på Grammy-utdelingen. Han mener at han som en av fem nominerte har 20 prosent sjanse rent matematisk, men at det reelt sett er enda mindre sjanse for at han vinner.

Låtskriver Fred Ball, som er bidragsyter på Berhofts nominerte album, er ikke skuffet over at de ikke fikk med seg prisen hjem denne gangen.

– Det er en stor ære og en gigantisk klapp på skuldra å være Grammy-nominert, og ha vært involvert i Bernhofts «Islander», sier han til VG.

INGEN PRIS: Elektronikaduoen Röyksopp, bestående av Torbjörn Brundtland og Svein Berge, var nominert sammen med svenske Robyn, for Beste Dance/Electronica-album. Foto:Mattis Sandblad,VG

Ikke til stede

Den norske elektronika-duoen Röyksopp, bestående av tromsøværingene Svein Berge og Torbjørn Brundtland, var nominert til Grammy-pris i kategorien Beste Dance/Electronica-album, for sitt samarbeid med svenske Robyn, på albumet «Do It Again».

De norske gutta måtte imidlertid se seg slått av den engelske musikeren Aphex Twin, og han album «Syro».

Hverken Röyksopp eller Robin var til stede på Staples Center natt til mandag da USAs største musikkprisutdeling gikk av stabelen.

– Vi tror ikke vi vinner. Det er en følelse vi har. Vi tenker at det er stort med nominasjon. Det som hjelper for å vinne er å ha en maksimal profil i USA. Hvis vi hadde hatt en større tilstedeværelse på det kontinentet, ville det nok hatt en effekt, sa Brundtland til VG i forkant av nattens store begivenhet.

Duoen forteller at grunnen til at de ikke er på plass på nattens store musikkfest er at de har mange prosjekter på gang, og simpelthen har for mye å gjøre.

Nådde ikke helt opp

I kategorien Beste surround-album var norske Morten Lindberg nominert med albumet «Beppe: Remote Galaxy», men måtte seg slått av produsenten bak Beyoncés siste album, med samme navn.

Heller ikke kordirigent Vivianne Sydnes nådde helt opp i kategorien «Beste koropptreden», og Øyvind Jakobsen og Jo Ranheims jobb med Thomas Dybdahl-albumet «What’s Left Is Forever» i kategorien «Best sammenskrudde album» ble ikke like høyt verdsatt av juryen som jobben gjort av lydteamet bak Becks «Morning Phase».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder