FORNØYD SOM SINGEL: Prins Harry stresser ikke med å få seg kjæreste. Her er han avbildet i Auckland i New Zealand like før helgen, hvor han har tilbragt den siste uken. Foto:Michael Bradley,Afp

Prins Harry om singellivet: – Jeg er ingen Bridget Jones

Prins Harry (30) synes ikke singeltilværelsen er noe å sutre over.

Line Orfjell
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det er en stund siden prins Harry hadde fast kjæreste nå: Det er for lengst slutt mellom ham og Chelsy Davy, og forholdet til Cressida Bonas endte i fjor. Siden den gang har prinsen blitt koblet til flere kjendiskvinner, deriblant Emma Watsom – som satte en stopper for ryktene like etterpå. Mens storebror William nylig har blitt tobarnsfar, er Harry altså mutters alene, noe britiske medier vet å understreke både titt og ofte. Hovedpersonen selv er mindre bekymret.
– Jeg synes det er helt fint å være singel, sier Harry i det som omtales som et svært sjeldent intervju med Sunday Mirror, søndagsavisen til The Mirror.

Under et TV-intervju for en stund siden røpet Harry at han ser frem til å stifte sin egen familie. Dette fikk spøkefulle briter til å trekke paralleller til Bridget Jones, den klumsete romanfiguren til Helen Fields som stadig har problemer i kjærlighetslivet. Denne beskrivelsen kan ikke prinsen kjenne seg igjen i.
– Bridget Jones? Hvor kom det fra? Fordi jeg skriver dagbok, eller fordi jeg ikke har kjæreste?, spøkte Harry, før han fortsatte:

LIK PÅ BRIDGET?: Britiske medier synes prins Harry kan minne litt om Bridget Jones, noe han selv tar med et smil. Historiene om Bridget har resultert i to filmer. Her er Bridget (Renee Zellweger) og Mark Darcy (Colin Firth) i et lykkelig øyeblikk. Foto:Laurie Sparham.,UIP

– Jeg er veldig glad for at jeg ikke har kjæreste. Jeg leter ikke, liksom.

Den siste tiden har prins Harry besøkt både Australia og New Zealand, men nå vender han tilbake til England igjen. Han gleder seg til å møte sin nye niese, lille Charlotte Elizabeth Diana, som ble født noen få dager etter at han dro til utlandet. Prinsen har nettopp annonsert at han forlater det britiske forsvaret, hvor han har tjenestegjort i ti år. Han vil gjerne dele erfaringene fra militæret med Charlotte og storebror George.
– Jeg kommer definitivt til å oppfordre George, og Charlotte hvis hun vil, til å involvere seg i militæret på en eller annen måte. Sannsynligvis er William og Kate enige i det, sier han til Sunday Mirror.

Les også:Prins Harry fikk baby til å gråte
Prinsen forteller at han synes det er ordentlig gøy å være onkel.
– Hva er poenget med å ha en så unik jobb hvis du ikke kan nyte den?, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder