KJENT FJES: Mona Haddy Jatou N'Jie har en av de ni hovedrollene i storsatsningen «Les Misérables». Her fra pressekonferansen mandag formiddag.

KJENT FJES: Mona Haddy Jatou N'Jie har en av de ni hovedrollene i storsatsningen «Les Misérables». Her fra pressekonferansen mandag formiddag. Foto: Trond Solberg VG

Haddy N'Jie gjør comeback etter fødselen: Klar for «Les Misèrables»

Haddy N'Jie (37) ble mor 31. mars i år. I dag ble hun presentert som en av hovedrollene i musikalen «Les Misérables» som skal settes opp på Folketeateret.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Egentlig skulle Haddy N'Jie på sin andre audition til «Les Miserables» den 31. mars i år. I stedet kom altså lille Maria, hennes og Trond Giskes datter, på denne datoen.

– Jeg hadde tre auditions; en som høygravid, deretter et par uker etter fødselen og så en siste et par uker deretter igjen. Før den andre kjente jeg at det passet litt dårlig, så den måtte jeg utsette, sier N'Jie til VG.

Les også: Haddy og Trond viser frem veslejenta

Sangeren, låtskriveren, forfatteren, programlederen og skuespilleren Haddy N'jie er tilbake fra mammaperm og skal innta rollen som Fantine sammen med Karin Park. Premieren er i september 2017, med André Søfteland i en annen hovedrolle som Jean Valjean.

Det ble bekreftet på en pressekonferanse i Folketeateret mandag. Dermed er det tilbake på jobb for N'Jie.

– Hvordan har den første tiden som mor vært?

– Den har vært veldig fin.

– Og nå blir det enda mer travelt?

– Ja, men heldigvis er jeg så heldig å ha både familie og svigerfamilie som gjerne stiller opp, sier hun.

Selv karakteriserer Haddy N'Jie det som «helt sprøtt» at hun ble bedt om å komme på audition til «Les Misérables» som skal regisseres av Per-Olav Sørensen, for øvrig samme mann som står bak den pågående NRK-suksessen «Nobel».

– Da de ringte, svarte jeg at det var utrolig hyggelig å bli spurt. Men jeg kan rett og slett ikke synge sånn. Jeg trodde musikaler handlet mye om teknikk og stemmekraft, men teknikk kan jeg ingenting om. Men jeg tror dette vil bli en litt annerledes oppsetning, litt mørkere kanskje, sier hun.

Lest denne?: Første alenedate gikk i vasken for Haddy og Trond

– Dessuten; jeg har alltid et prosjekt gående hvor jeg skal lære meg noe nytt - jeg tok til og med svømmekurs for noen år siden fordi jeg var så dårlig til å svømme. Så nå skal jeg jobbe igjen, jeg skal lære å synge!

Haddy N'jie fikk barn med Trond Giske 31. Mars i år. Den lille jenta er hennes første barn. Paret har vært sammen siden 2014.

N'Jie har tidligere vært programleder i NRK og har ledet direktesendinger som «Eurovision Song Contest», «TV-aksjonen» og «Idrettsgallaen». Tidligere i år ga hun ut en barnebok sammen med søsteren Lisa Aisato N'Jie Solberg. Les VGs anmeldelse av boken her.

For første gang skal den klassiske musikalen «Les Misérables» settes opp på Folketeateret. «Nobel»-regissøren Per-Olav Sørensen gjør teater-comeback og skal iscenesette musikalsatsingen. Sørensen er tidligere kjent fra «Kampen om Tungtvannet» og «Halvbroren». Han har til sammen vunnet 13 Gullruten-priser.

Håvard Bakke får rollen som inspektør Javert, og vil også gestalte rollen som biskopen. Bakke sang en låt som nettopp Javert i «Les Miserables» på «Stjernekamp» for halvannen uke siden.

– Jeg tror det var Per-Olav som sa at det jammen var godt at jeg ikke røk ut av «Stjernekamp» med den, smiler Bakke, som aldeles ikke er lei seg for at han måtte gå fra konkurransen sist lørdag.

Les: Håvard gikk ut av «Stjernekamp» - sjekk terningkastene!

– Nei nei, det har vært helt fantastisk. Jeg kan ikke for mitt bare liv være lei meg for det, sier han.

Hans Marius Hoff Mittet spiller også Javert, mens André Søfteland blir Jean Valjean og Dennis Storhøi og Mariann Hole har rollene som kroverter.

Jenny Langlo skal spille Cosette, mens Marion Ravn får rollen som Éponine.

– Dette har jeg drømt om siden jeg var fem år, og spesielt rollen som Éponine. Hun har jo kanskje den fineste sangen også, sier Ravn og sikter til «On My Own».

Musikalen «Les Misérables» finner sted i Frankrike på tidlig 1800-tallet og har et stort persongalleri, en gripende historie og er preget av revolusjon og opprør.

Den populære musikalen kommer høsten 2017.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder