Prinsesse Ingrid Alexandra 12 år

Slottet viser frem nye bilder av prinsessen som fyller 12 år i dag, 21. januar.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Prinsessen er nummer to i arverekken, etter kronprins Haakon, og er godt i gang med å bli forberedt på og opplært til sine framtidige plikter. Tross sin unge alder er hun ikke ukjent med å opptre offentlig. Søndag rørte hun hele familien sin til tårer da hun rolig og trygg leste diktet «Å vere i livet» av Halldis Moren Vesaas. Det skjedde under festforestillingen i anledning kongeparets 25-årsjubileum.

For over seks år siden, bare fem år gammel, ønsket prinsesse Ingrid Alexandra folket velkommen til kongehusets barnesider på en video der hun og kong Harald deltok. Det var første gang hun talte offentlig. Siden er det lagt ut flere videoer der kronprinsessen deltar.

Nei da: Kongen glemte ikke medaljen

Da hun var seks år var hun stolt brudepike i bryllupet til sin gudmor, kronprinsesse Victoria av Sverige, en slags internasjonal debut.

Til daglig går prinsessen i sjette klasse på Oslo Internasjonale Skole på Bekkestua, hun er glad i musikk og spiller piano. Men i hverdagen har hun også offisielle oppdrag, som når hun i februar skal tenne OL-ilden under åpningsseremonien til Ungdoms-OL på Lillehammer. Den 19. mai åpner hun prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark i Slottsparken, der elever fra de tre nordligste fylkene har designet skulpturene.

Folket takker: «Kong Harald, du er seriøst likesøt som honning»

Gikk du glipp av noe? Alt om kongeparets jubileum

Oppdatert? Se de nye bildene av kongefamilien

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder