INTERNASJONALT SKRYT: Norges MGP-håp Margaret Berger (27) sier hun fikk gåsehud da hun leste om seg selv i The Guardian. Foto: Mattis Sandblad

Margaret Berger hylles i britisk storavis

The Guardian trekker fram Margaret Berger som det beste Skandinavia har å by på. Per Sundnes mener den norske MGP-vinneren nå vil knuse svenskene i finalen.

Avisen beskriver Bergers vinnerlåt «I Feed You My Love» som en spektakulær låt med store synther og en mørk tekst.

- Kjempestas!

- Jeg fikk gåsehud når jeg leste det. Det er stort, sier 27-åringen.

I artikkelen om de seks beste musikerne Skandinavia har å by på for tiden er hun i selskap med artistene Faye, Frida Sundemo, Nonono, Mo, Elliphant. Hun sammenlignes også med artistene The Knife og norske Röyksopp.

- Det er kjempestas! Det er to av mine definitive favorittband, sier Berger, som har fått store ambisjoner om å satse internasjonalt.

Men først står MGP-finalen i Malmö i mai for tur. I går ble det klart hvem som skulle representere svenskene i finalen etter et forrykende show på Friends Arena i Stockholm. Robin Stjernberg danket ut forhåndsfavorittene Yohio og Ralf Gyllenhammer og ble utropt til vinner med den norskskrevne låta «You» etter en svært jevn finale.

- Trygt og flott

Robin har nemlig skrevet låten «You» sammen med norske Joakim Harestad Haukaas og Linnea Deb og Joy Deb. Den norske 21-åringen hadde i går ingen teorier om hvorfor «You» vant.

- Jeg er ikke sikker, men jeg vet at den har truffet veldig bredt, uttalte Joakim til VG etter gårsdagens seier.

MGP-ekspert Per Sundnes er imidlertid ikke nevneverdig imponert over söta brors opptreden.

- Det er veldig trygt og flott. Det blir ofte et veldig middels bidrag når en jury og folket velger en vinner, slik de gjør i Sverige, sier han.

VANT MED NORSK LÅT: En overlykkelig Robin Stjernberg vant den svenske Melodifestivalen med den «norske» låten «You» som norske Joakim Harestad Haukaas (21) har vært med på å skrive. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / NTB scanpix


Han mener låten og fremførelsen skiller seg for lite ut og levner svenskene liten tro i finalen.

- Jeg er redd at han faller mellom mange stoler. Vi har sett mange striglete «Idol»-gutter som danser og synger, sier MGP-nestoren.

- Veldig fengende

Margaret Berger mener derimot svenskene har plukket ut et habilt bidrag.

- Jeg synes ikke det var trygt. Robin skilte seg ut og jeg tippet at det var han som kom til å vinne. Det var noe med den låten, den var veldig fengende. I tillegg var han veldig energisk, selvsikker og god til å synge, sier Berger, som ikke vil uttale hvor vidt hun sitter på et bedre bidrag enn svenskene.
Sundnes har betydelig mer tro på Bergers vinnermuligheter.

TROR IKKE PÅ SVERIGE: MGP-ekspert Per Sundnes mener Norge har det beste bidraget i Skandinavia. Foto: Eivind Griffith Brænde


- Margarets låt vil nå ut til helt andre målgrupper. Mens Sverige har en poplåt som går rett inn og rett ut, så har hun en låt med dybde som vil ta hele salen. Kanskje slik Loreen gjorde med «Euphoria». Vi har det klart beste bidraget i Skandinavia og slår utvilsomt Sverige, sier Sundnes, som også har fått med seg danskenes bidrag «Only Teardrops» av Emmelie de Forest, som er en favoritt blant mange internasjonale eksperter.

- Nyttig idiot

Berger har tidligere fått kritikk av Aftonbladets MGP-ekspert Torbjörn Ek for å være en kopi av Loreens superhit fra i fjor. Den kritikken mener Sundnes faller på stengrunn.

- Torbjörn Ek har sagt det samme om Norge i alle år og er sånn sett en nyttig idiot. Hun er i likhet med Loreen en sterk dame med en sterk låt, men Margarets låt er mye mørkere og mindre «Eurovision-cheesy» enn Loreens, sier han.

- «Freakshow» i finalen

Til nå er det klart at blant annet Anouk, Cascada og Bonnie Tyler skal representere henholdsvis Nederland, Tyskland og Storbritannia i den internasjonale MGP-finalen i Malmö 14-18. mai. Sundnes tror sistnevntes deltakelse vil gi finalen en real sirkuseffekt.

- Med Bonnie Tyler med, så blir dette et skikkelig «freakshow». Jeg har møtt henne selv og hun er en kjempemorsom dame som ikke sier nei til en fest. Det blir utrolig gøy, men jeg tror ikke hun vinner. Verden er ikke klar for noe så «Botox-fisert», sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder